Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 15.10.2016

Napad u Bagdadu, više od 35 mrtvih

Glas Amerike 15.10.2016
Zvaničnici u Iraku saopštili su da je bombaš samoubica u Bagdadu usmrtio više od 35 osoba i ranio 50, mada je prema nezvaničnim informacijama bilans žrtava znatno veći. Vlasti navode da se napad dogodio u bagdadskom distriktu al-Šab, tokom… »

Počeli razgovori o Siriji u Lozani

Glas Amerike 15.10.2016
U Lozani su u toku razgovori u okviru najnovijeg pokušaja da se pronađe diplomatsko rešenje konflikta u Siriji. U razgovorima učestvuju američki državni sekretar Džon Keri, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i specijalni izaslanik… »

Postignut istorijski sporazum u Ruandi

Glas Amerike 15.10.2016
Skoro 200 zemalja sveta postiglo je istorijski sporazum o smanjenju gasova koji izazivaju efekat staklene, a koji se koriste u frižiderima i klimatskim uređajima, što je smatra veliki korakom u borbi protiv klimatskih promena. Sporazum o smanjenju… »

Zagadjenje od dizel goriva - gorući problem

Glas Amerike 15.10.2016
Svetska zdravstvena organizacija upozorava da 92 odsto stanovništva u svetu živi u okruženju veoma velikog zagađenja vazduha. Mnogi evropski gradovi su obećali da će odustati od automobila na dizel gorivo i postoji nada da će se usavršavanjem… »

Tehnološki uredjaji na telu - veliki trend u fitnesu

Glas Amerike 15.10.2016
Telesna težina i fizička spremnost su dve svakodnevne američke opsesije. Čitava industrija udružila se da pomogne u rešavanju problema i da od toga zaradi novac. I kao i u svakoj drugoj industriji tu su neki novi, primamljivi trendovi koji se pojave… »

"Rodjenje nacije" - neispričana priča o ropstvu

Glas Amerike 15.10.2016
Rodjenje nacije - film o ustanku grupe robova na američkom jugu 1831. godine, je dramatični prikaz pobune protiv nepravde i represije. Zasnovan na istinitoj priči, film pruža smeo, beskompromisan pogled na jedan brutalni dogadjaj. Reditelj i… »

Trampovi verni birači zgranuti snimkom, ostaju uz njega

Glas Amerike 15.10.2016
Manje od mesec dana pred predsedničke izbore, repubikanac Donald Tramp nastoji da povrati zamah posle nedavnog objavljivanja kontroverznog video snimka, velikog pada popularnosti u anketama i sve ogorčenijeg spora sa liderima stranke. Uprkos nedavnim… »