Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 15.10.2016

Izvršitelji pod nadzorom

Glas Zapadne Srbije 15.10.2016
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je u Nišu da Ministarstvo pojačano obavlja nadzor nad radom javnih izvršitelja, s obzirom na to da su im proširena ovlašćenja novim Zakonom o izvršenju i obezbeđenju koji se primenjuje od 1. jula. Kako je… »

Kovačević: demantuje da TV Požega gasi signal

Glas Zapadne Srbije 15.10.2016
Požega - Povodom teksta „TV Požega gasi signal”, objavljenog na sajtu "Novosti" 13. oktobra, navedeno je da je nekoliko televizija, koje je kupio Radoica Milosavljević, prestalo sa radom. Međutim, direktori RT Kragujevac, RT Kruševac, TV Požega… »

Predstavnici UNOPS-a posetili sanirana klizišta

Glas Zapadne Srbije 15.10.2016
Ivanjica - Uz pomoć Evropske unije, u opštini Ivanjica sanirana su dva klizišta u selima Aleksići i Budoželja na državnom putu Ivanjica – Ušće. Radovi u vrednosti od oko 150.000 evra su izvedeni u okviru pojekta „Podrška Evropske unije… »

Uskoro počinje gradnja parohijskog doma u Ljubiću

Glas Zapadne Srbije 15.10.2016
Čačak/Ljubić - Crkveni odbor raspisao je konkurs za izvođača radova parohijanskog doma pored crkve u Ljubiću a sinoć su otvorene prispele ponude građevinara zainteresovanih za gradnju ovog objekta. Ponude su dostavila građevinska preduzeća… »

Isekli su vam struju ili poslali izvršitelja: Evo koja su vam prava i šta možete da učinite

Glas Zapadne Srbije 15.10.2016
Isključivanje struje neplatišama Elektroprivreda Srbije (EPS) praktikuje sve češće. Istovremeno svakodnevno pišu naloge za prinudnu naplatu… S druge strane građanin-korisnik često ne zna koja su njegova osnovna prava i kako da spreči oduzmanje… »

Plate im iste već 6 godina: 7.000 pravosudnih službenika u štrajku od 1. novembra

Glas Zapadne Srbije 15.10.2016
Između 7.000 i 8.000 pravosudnih službenika stupiće u štrajk 1. novembra, jer im šest godina nisu povećane zarade, iako im je Vlada Srbije povećanje obećala, izjavila je predsednica Sindikata pravosuđa Srbije Slađanka Milošević. Milošević je… »

Direktori Javnih preduzeća na dnevnom redu

Glas Zapadne Srbije 15.10.2016
Čačak - Na sednici Gradskog veća zakazanoj u ponedeljak razmatraće se o imenovanju direktora Javnih preduzeća. Komisija za sprovođenje konkursa za izbor direktora predložila je Dragana Vukajlovića na mesto direktora JP „Gradac“. Za imenovanje… »

Sinos i Prouns: Briga za reforme ili medijske tajkune - Kako će svom članstvu UNS i NUNS ovo objasniti?

Glas Zapadne Srbije 15.10.2016
Povodom izbora Gorana Pekovića za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) PROUNS I SINOS se pitaju zašto Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije nisu predložili svoje kandidate za člana REM-a, kaže se u… »

Čileanci menjaju koren maline

Glas Zapadne Srbije 15.10.2016
Čačak – Iako su i dalje među vodećim proizvođačima maline u svetu, Čileanci su se suočili sa višegodišnjim padom ukupnog prinosa. Od rekordne 2011. godine, kada je rod u zemlji ispod Anda dostigao 50.000 tona, usledila je nizbrdica na 40.000… »

Ekipa „Namaži na hleb“ pravi najbolji ajvar u Čačku

Glas Zapadne Srbije 15.10.2016
Čačak - Ekipa „Namaži na hleb“ pobednik je trećeg kvalifikacionog takmičenja „Izađi mi na teglu“ održanog u Čačku ispred Roda Mega koja je pokrovitelj celokupnog karavana. Pobednička ekipa plasirala se direktno u finale koje će se… »