Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 15.10.2016

Vlada Srbije: Direktorka Svetske banke rekla da je počastvovana što sarađuje sa Vučićevim kabinetom

Nova ekonomija 15.10.2016
Vlada Srbije održala je danas u Nišu drugu tematsku sednicu sa predstavnicima Svetske banke koji su, kako navode iz Vlade Srbije, naveli da su impresionirani rezultatima vlade. "Regionalna direktorka Svetske banke Elen Goldstin izjavila je da je… »

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd organizuje protestni koncert na Dan Beograda

Nova ekonomija 15.10.2016
Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd najavila je da će na Dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, 20. oktobra, održati protestni koncert na Trgu Republike od 18 časova. Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd već je organizovala šest protesta povodom… »

Vlada Srbije namerava da uzme milijardu dolara kredita od Abu Dabija

Nova ekonomija 15.10.2016
Vlada Srbije namerava da od Fonda za razvoj Abu Dabija uzme kredit od oko milijardu dolara za budžetsku podršku, sa kamatom od 2,25 odsto godišnje. Period dospeća zajma je 10 godina, uključujući poček od pet godina, dok je rok otplate pet godina… »

Sutra se obeležava Svetski Dan hrane

Nova ekonomija 15.10.2016
Svetski dan hrane obeležava se u nedelju, 16. oktobra a tema ovogodišnje manifestacije je uticaj klimatskih promena na proizvodnju hrane, navodi Beta. Kako je danas saopštio Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, po trenutnim procenama do 2050… »

Belgijski ovčar koji je stradao na policijskoj dužnosti sahranjen uz sve počasti

Nova ekonomija 15.10.2016
Trogodišnji belgijski ovčar Ramzis, pripadnik litvanskih policijskih snaga, koji je nastradao tokom policijske dužnosti, sahranjen je uz sve policijske počasti. Sahrani u gradu Pagegiaiu, na zapadu Litvanije, prisustvovali su pripadnici Državne… »