Izvor: OK radio arhiva vesti 15.10.2016

Ni: Svetska banka će pomoći Vladi Srbije

OK radio 15.10.2016
Pored iznenađenja, kako je rekla, postignutim rezultatima, regionalna direktorka Svetske banke Elen Goldstin, Vladi Srbije na sastanku u Nišu “obećala je svaku pomoć”. Goldstinova je od petka u najvećem gradu juga Srbije, a pored kompletne Vlade… »

Le: Crnogorac tražio da uzme ženino prezime!

OK radio 15.10.2016
U Srbiji je maltene jeres da žena na venčanju doda muževljevo prezime ili da, ne daj Bože, zadrži samo svoje. Iako je emancipacija žena uveliko prisutna, neke novine se u patrijahalnoj Srbiji i dalje teško prihvataju. To pokazuje i primer Leskovca… »

Američka zahvalnica vranjskim lekarima

OK radio 15.10.2016
Direktor ZC Vranje Vladimir Stamenković i direktor Doma zdravlja Nenad Mladenović dobili su zahvalnice Nacionalne garde Ohaja za podršku u realizaciji zajedničke akcije na prostoru sela juga Srbije. U zahvalnici, koju je potpisao Bret A. Kol… »

Horoskop za 16. oktobar

OK radio 15.10.2016
Pred vama je horoskop za nedelju 16. oktobar. Sa srećom. OVAN Nemojte se zavaravati, da je istina sve ono što čujete ili da su nečija obećanja dovoljna garancija za poslovno-finansijski uspeh. Neko može da Vas iznenadi na pomalo ružan način i bez… »

Basketaši Srbije prvaci sveta!

OK radio 15.10.2016
GVANŽU – Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 postala je prvak sveta, pošto je danas u finalu Svetskog prvenstva u kineskom Gvanžuu, savladala selekciju SAD 21:16. Srbija je prethodno u polufinalu savladala selekciju Španije 17:13, a u četvrtfinalu… »

"Bolje za Srbiju da pobedi Hilari"

OK radio 15.10.2016
Beograd -- Predsednik East west instituta Kameron Maneter za B92 kaže bi za Srbiju i Balkan bilo bolje da na predsedničkim izborima u Americi pobedi Hilari Klinton. Ovaj nekadašnji američki ambasador u Srbiji je novinaru Filipu Čukanoviću rekao da… »

Greškom gađali sahranu, 140 mrtvih

OK radio 15.10.2016
Vojna koalicija predvođena Saudijskom Arabijom, koja se bori protiv jemenskih pobunjeničkih snaga, saopštila je da je njen bombarder "greškom gađao" sahranu u Sani kada je ubijeno više od 140 ljudi, a preko 600 ranjeno.  Kako se navodi u… »

Nove boljke: Selfi lakat, tekstitis...

OK radio 15.10.2016
Da li vas boli nešto od ovoga: ruke, zglobovi, šake, prsti? Tegobe u zglobovima prstiju šaka, često i lakta, na koje se žale mladi, sve više privlače pažnju stručnjaka. Simptomi i promene podsećaju na artritis, bolest tipičnu za stariju… »

Drama ispred Vlade: Muškarac hteo da se raznese

OK radio 15.10.2016
Muškarac M. S. star oko 40 godina predao se policiji ispred zgrade Vlade Srbije nakon što je u rukama držao ručne bombe i pretio da će se razneti. Policija je sa njim pregovarala gotovo tri sata, a potom je uhapšen. Saobraćaj u Nemanjinoj bio je… »

Nigerija: Kidnapovan američki humanitarac, ubijeni čuvari

OK radio 15.10.2016
Američki humanitarac kidnapovan je noćas u Nigeriji, u napadu dva naoružana otmičara koji su upali u njegovu kuću. Napadači su ubili dva čuvara, a američkog humanitarnog radnika odveli u pravci pustinje Mali, saopštio je gradonačelnik. "Prvo su… »