Izvor: Pravda arhiva vesti 15.10.2016

Vučić: Situacija ispred vlade bila opasna,uspešno rešena

Pravda 15.10.2016
Situacija ispred zgrade Vlade Srbije, kada je jutros jedan kriminalac pretio da će aktivirati dve ručne bombe, bila je prilično opasna, ali je uspešno rešena, izjavio je premijer Aleksandar Vučić. Situacija ispred zgrade Vlade Srbije, kada je… »

Vučić: Imam i san i plan

Pravda 15.10.2016
Imam i san i plan i znam šta treba da radimo, ali nam je dragocena i potrebna podrška međunarodnih finansijskih institucija, rekao je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka svog kabineta sa predstavnicima Svetske banke, a potom… »

Ustaštvo ne prestaje: Novo hrvatsko ministarstvo imalo bi skraćenicu za DOM SP

Pravda 15.10.2016
Nova hrvatska Vlada imaće 19 ministarstava prema predlogu koji je u petak došao u Sabor, a između ostalog formira se i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, prenose hrvatski mediji. Nova hrvatska Vlada imaće 19… »

Evo šta je tačno Rama rekao Vučiću!

Pravda 15.10.2016
"Rekao sam Aleksandru Vučiću: Slušaj, jako je dobro ovo što danas radimo, ali moramo da obezbedimo da ono što je danas napisano na papiru, u ugovoru, da bude sprovedeno. Jer, naposletku, suština nije u sporazumima, zakonima ili formulacijama, već u… »

Sirijska vojska nadomak Al Šaer naftnih polja! (video)

Pravda 15.10.2016
Sirijska vojska je nastavila snažnu ofanzivu na ID u istočnom delu provincije Homs. Podržana od strane Narodnih odbrambenih snaga, sirijska vojska napreduje ka Džabal Savanatu i strateški važnim Al Šaer naftnim poljima. Ovaj napredak je omogućen… »

Jemen: Avion greškom ubio 140 civila na sahrani u Sani

Pravda 15.10.2016
Saudijska vojna koalicija koja se bori protiv jemenskih pobunjeničkih snaga saopštila je danas da je jedan od vojnih bombardera "greškom naciljao" sahranu u Sani, kada je ubijeno 140 ljudi, navodi se u saopštenju saudijske vojske i dodaje da će zbog… »

Špijun CIA otkriven u MUP Srbije!

Pravda 15.10.2016
BIA privela visokog policijskog oficira zbog odavanja tajni agentima SAD. Tereti se da je "raportirao" o aktivnostima u MUP, kadrovskim promenama, akcijama na terenu... Operativci Bezbednosno-informativne agencije (BIA) u saradnji sa kolegama iz MUP… »

Jelena Milić: Hoću da se kandidujem za predsednika, otvaram više vrata na Zapadu nego Vuk Jeremić!

Pravda 15.10.2016
Jelena Milić, direktorka CEAS-a i zagovornica ulaska Srbije u NATO mogući je kandidat za predsednika Srbije. Milićeva je na svom fejbuk profilu objavila da ozbiljno razmišlja da učestvuje na predsedničkim izborima koji će biti održani na proleće… »

Ruski nosač aviona ide ka Siriji, Britanci u pripravnosti!

Pravda 15.10.2016
Nosač aviona "Admiral Kuznjecov" iz ruske Severne flote isplovio je na dugi put ka Sredozemlju, saopštila je pres služba te flote. Za to vreme britanski mediji ističu da će na putu ka obali Sirije to plovilo proći kroz Lamanš. U saopštenju Severne… »

Pokušaj puča u Libiji!

Pravda 15.10.2016
Grupa bivših članova libijskog Generalnog nacionalnog kongresa (GNC) objavila je da preuzima prostorije koje je ranije držao Kongres u glavnom gradu ove zemlje. Libijski list „Herald“ javio je da je Halifa Gvel, koji je bio na čelu jedne od vlada… »