Izvor: RTV arhiva vesti 15.10.2016

SB: Impresionirani rezultatima

RTV 15.10.2016
NIŠ - Vlada Srbije održala je danas u Nišu drugu tematsku sednicu sa predstavnicima Svetske banke koji su naveli da su impresionirani rezultatima vlade. Regionalna direktorka Svetske banke Elen Goldstin izjavila je da je impresionirana rezultatima rada… »

Pretio bombama ispred zgrade Vlade

RTV 15.10.2016
BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Beogradu uhapsili su M. S. (39) koji je jutros ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici pretio da će aktivirati bombe. U saopštenju MUP-a navodi se da su na mesto događaja odmah stigli… »

Vučić: Evropska budućnost pripada svim delovima Srbije

RTV 15.10.2016
NIŠ - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na početku sastanka sa ambasadorima zemalja EU u Srbiji da evropska budućnost ne pripada samo Beogradu ili Novom Sadu već i svim drugim delovima Srbije. On je zahvalio svim ambasadorima i… »

Edi Rama: Suština nije u sporazumima, već u radu

RTV 15.10.2016
NIŠ - Rekao sam Aleksandru Vučiću: Slušaj, jako je dobro ovo što danas radimo, ali moramo da obezbedimo da ono što je danas napisano na papiru, u ugovoru, da bude sprovedeno. Jer, naposletku, suština nije u sporazumima, zakonima ili formulacijama… »

Šarčević: Pripremamo teren za ozbiljne reforme

RTV 15.10.2016
NIŠ - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Regionalni centar za stručno usavršavanje nastavnika u Nišu i najavio da ministarstvo, na cijem je čelu, priprema teren za ozbiljne reforme. Šarčević je… »

Milić: Možda se kandidujem za predsednika

RTV 15.10.2016
BEOGRAD - Direktorka Centra za evroatlantske studije (CEAS) Jelena Milić objavila je na svom profilu na Fejsbuku da ozbiljno razmislja da se kandiduje za predsednika Srbije, te da veruje da može da otvori više vrata na Zapdu nego Vuk Jeremić. "Da bar… »

Rusi pucali na severnokorejski brod

RTV 15.10.2016
MOSKVA - Ruske vlasti su saopštile da je poginuo severnokorejski ribolovac a osam osoba je povređeno kada su ruski graničari otvorili vatru na ribarski brod koji je pokušao da pobegne. Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) navela je da se incidet… »

AMSS: Oprez zbog jakog vetra

RTV 15.10.2016
BEOGRAD - Na putevima u Srbiji uslovi za vožnju prvog dana vikenda su dobri, ali se zbog jakog vetra i moguće kiše vozačima savetuje oprez, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS). Dodatan oprez preporučuje se na deonicama kroz useke i… »

LA: Tri osobe ubijene u pucnjavi

RTV 15.10.2016
LOS ANĐELES - Tri osobe su ubijene, a 12 ranjeno u pucnjavi nakon svađe u jednom restoranu u Los Anđelesu, saopštili su danas zvaničnici. Policija koja je stigla na lice mesta pronašla je brojne čaure od metaka i krvave tragove po čitavom… »

U Njujorku - Sadamov zatvor za mučenje

RTV 15.10.2016
VAŠINGTON - U podrumu diplomatske misije Iraka, na elitnoj adresi u Njujorku u blizini Central parka, nalazi se zatvor koji je u vreme režima Sadama Huseina bio opremljen za mučenje, piše Njujork post. Diplomatska misija Iraka u Njujorku, u elitnom… »