Izvor: SEEbiz arhiva vesti 15.10.2016

Goldstein impresionirana rezultatima Vlade Srbije

SEEbiz 15.10.2016
NIŠ - Vlada Srbije održala je danas u Nišu drugu tematsku sednicu sa predstavnicima Svetske banke koji su naveli da su impresionirani rezultatima vlade. Regionalna direktorka Svetske banke Ellen Goldstein izjavila je da je impresionirana rezultatima… »

Predao se muškarac koji je pretio bombom ispred zgrade Vlade Srbije

SEEbiz 15.10.2016
BEOGRAD - Muškarac M. S. (39) predao se policiji ispred zgrade Vlade Srbije nakon što je u rukama držao ručne bombe i pretio da će ih aktivirati. Kako saznaje N1 Televizija, on ima nekoliko krivičnih prijava i insistirao je da dođe policijski… »

Rama: Obični ljudi prihvatili bi srpsko priznanje Kosova

SEEbiz 15.10.2016
BEOGRAD - Albanski premijer Edi Rama u intervjuu Tanjugu pričao je o tome šta ceni kod Srba, šta mislio o Kusturici, ali i o tome po čemu su on i Vučić slični. Rekao sam Aleksandru Vučiću: “Slušaj, jako je dobro ovo što danas radimo, ali… »

Visoki funkcioner MUP-a Srbije špijunirao za CIA

SEEbiz 15.10.2016
BEOGRAD - Pripadnici srpske tajne službe BIA priveli su visokog funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije, koji je osumnjičen za odavanje poverljivih informacija službenicima CIA koji su na službi u Ambasadi SAD u Beogradu, pišu… »

Borba za Mosul: Erdogan kaže da Irak ne može sam

SEEbiz 15.10.2016
ISTANBUL - Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je u subotu da Irak ne može sam istjerati pripadnike Islamske države iz Mosula te da je nazočnost turskih snaga u obližnjem vojnom kampu jamstvo protiv napada na Tursku. Turska se ne slaže s iračkom… »

Postignut globalni sporazum o postupnom izbacivanju plinova HFC-a iz upotrebe

SEEbiz 15.10.2016
KIGALI - Više od 150 država postiglo je na sastanku u Ruandi globalni sporazum o smanjenju upotrebe stakleničkih plinova HFC-a koji se upotrebljavaju u hladnjacima i klima uređajima, objavio je ruandski ministar u subotu, što je velika prekretnica u… »

Deutsche Bank otpušta još 10.000 radnika

SEEbiz 15.10.2016
LONDON - Financijski direktor Deutsche Banka Markus Schenk je obavijestio predstavnike radnika da će banka morati ukinuti još 10.000 radnih mjesta radi smanjenja troškova, izvijestila je britanska agencija Reuters, pozivajući se na neimenovani izvor… »

Gljadelkin pripremio 8,5 milijuna kuna za preuzimanje Hidroelektre

SEEbiz 15.10.2016
ZAGREB - Ako bi svi preostali dioničari Hidroelektre niskogradnje prihvatili ponudu za preuzimanje koju im je uputio Sergej Gljadelkin, on bi za to morao izdvojiti svega 8,42 milijuna kuna. Naime, Gljadelkin u svojoj ponudi nudi 20,52 kune za jednu… »

Martina Bienenfeld kandidatkinja za ministricu turizma

SEEbiz 15.10.2016
ZAGREB - Nešto nakon podneva iz prostorija HDZ-a izašla je Martina Bienenfeld, aktualna direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba. Kako doznaje RTL Televizija, bila je na sastanku s predsjednikom HDZ-a i mandatarom Vlade Andrejom Plenkovićem. Na… »

Marković: Fond bi samostalno mogao isplatiti štednju u dvanaest banaka

SEEbiz 15.10.2016
PODGORICA - Fond za zaštitu depozita mogao bi da isplati štednju kod 12 banaka u slučaju da dođe do stečaja ili bankrota u bilo kojoj od njih. Za isplate za tri banke bilo bi neophodno korišćenje "stand by" kredita EBRD, odnosno zaduživanje na… »