Izvor: Studio B arhiva vesti 15.10.2016

Basketaši Srbije u finalu Svetskog prvenstva

Studio B 15.10.2016
Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 plasirala se u finale Svetskog prvenstva u kineskom Gvanžuu, pošto je u polufinalu, posle velike borbe, savladala selekciju Španije 17:13. Ranije danas, Srbija je u četvrtfinalu savladala Holandiju 22:10. Srpski… »

Međunarodni dan slepih i slabodvidih

Studio B 15.10.2016
Grad Beograd nastoji da štiti interese osoba sa invaliditetom kojima je konkretna podrška i pomoć u zadovoljavanju svakodnevnih životnih potreba neophodna, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali povodom Međunarodnog dana slepih i slabovidih… »

Beograd odao počast Mahatmi Gandiju

Studio B 15.10.2016
Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović položio je danas venac na spomenik Mahatmi Gandiju u Novom Beogradu povodom obeležavanja godišnjice njegovog rođenja i Svetskog dana nenasilja. Mladenović je brojne poštovaoce lika i dela Gandija… »

Rekonstrukcija ulice u Lazarevcu

Studio B 15.10.2016
Rekonstrukcija Ulice Stanislava Sremčevića Crnog u Lazarevcu biće završena do kraja godine, najavio gradski menadžer. Gradski menadžer Goran Vesić i član Gradskog veća Stevo Tatalović obišli su radove na rekonstrukciji Ulice Stanislava… »

Tužilaštvo traži pritvor za bombaša

Studio B 15.10.2016
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor Milošu Stankovskom iz Leštana, koji je u subotu ujutru ispred zgrade Vlade Srbije pretio da će aktivirati ručne bombe. Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi mogao da… »

Porodiljska naknada i ženama vlasnicama gazdinstva

Studio B 15.10.2016
Novim zakonom o finansijskoj podršci porodica sa decom prvi put će biti predviđena mogućnost da žena vlasnik gazdinstva na selu ima porodiljsku naknadu kao što imaju i druge žene, najavio je ministar Aleksandar Vulin na Sajmu stvaralaštva seoskih… »

U ugostiteljskom objektu u centru Beograda nađeno oružje

Studio B 15.10.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu pronašli su u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada šest pištolja, revolver, tri ručne bombe, tri tromblonske mine, prigušivač za pištolj, rotaciono svetlo plave boje i veću količinu… »

DJB: Radulovića na odgovornost

Studio B 15.10.2016
Članovi Pokreta Dosta je bilo Branislav Klanšček i Aleksandar Glumac javno su pokrenuli inicijativu za smenu Saše Radulovića sa mesta predsednika DJB-a. Njegovu ostavku traže zbog, kako su naveli, Radulovićevog poreskog duga u Sjedinjenim… »

Kako raste „Beograd na vodi“

Studio B 15.10.2016
Beograđani, svakodnevno, golim okom mogu da vide kako raste „Beograd na vodi“. Na promotivnom štandu u tržnom centru Ušće posetioci, pored makete elitne četvrti, uz pomoć savremene tehnologije mogu da zavire i u unutrašnjost jednog od stanova… »

Dečji ukrasi u Zemunu na pijaci

Studio B 15.10.2016
Na omladinskom trgu u Zemunu, svečano je otvorena Prva dečija pijaca na kojoj su deca predškolskog i školskog uzrasta posetiocima ponudila svoje fantastične unikatne umetničke radove , pesmu, igru, glumu i modnu reviju. U organizaciji JKP Gradske… »