Izvor: Telegraf arhiva vesti 15.10.2016

Za DOM SP: Kako vam zvuči skraćenica hrvatskog ministarstva?

Telegraf 15.10.2016
Čelnici HDZ-a za sada bez komentara. Nova hrvatska Vlada imaće 19 ministarstava prema predlogu koji je u petak došao u Sabor, a između ostalog formira se i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, prenose hrvatski mediji… »

Greškom ubio 140 ljudi na sahrani, čeka ga teška kazna (foto)

Telegraf 15.10.2016
Napad, koji se dogodio osmog oktobra, izazvao je međunarodne reakcije i jake kritike zapadnih saveznika Saudijske Arabije. Saudijska vojna koalicija koja se bori protiv jemenskih pobunjeničkih snaga navodi da je bombarder “greškom naciljao” sahranu… »

Snažno nevreme potopilo Šibenik: Za sat vremena čak 1.500 udara groma (video)

Telegraf 15.10.2016
Uz Šibenik, velika količina padavina zabeležena je i u Vodicama. Oluja koja je zahvatila Šibenik danas oko 18 sati za samo sat vremena donela je čak 50 litara kiše po kvadratnom metru, prenose lokalni mediji. OLUJA POTOPILA DUBROVNIK: Bujica nosila… »

Namračilo se i u Srbiji: Snažna oluja tutnji kroz Hrvatsku, jak vetar ruši sve pred sobom (video)

Telegraf 15.10.2016
U kratkom vremenskom roku palo je gotovo 100 milimetra kiše. U Hrvatsku je stiglo najavljeno nevreme, donoseći snažnu oluju koja je u noći između petka i subote najpre pogodila Istru, a potom se premestila na Kvarner, prenosi “Jutarnji list”… »

Siniša Mali povodom Međunarodnog dana slepih: Beograd nastoji da štiti interese osoba sa invaliditetom

Telegraf 15.10.2016
Grad Beograd aktivno sarađuje sa organizacijama civilnog društva koja rešavaju pitanja od vitalnog značaja za populaciju osoba sa invaliditetom. Povodom Međunarodnog dana slepih i slabodvidih, koji se u svetu danas obeležava, gradonačelnik Beograda… »

Završena sednica Vlade sa predstavnicima Svetske banke, počeo sastanak sa ambasadorima EU

Telegraf 15.10.2016
Posle sednice vlade, premijera i ministre očekuje niz aktivnosti trećeg dana. U Oficirskom domu u Nišu, danas je posle više od tri sata rada završena sednica Vlade Srbije, kojoj su prisustvovali i predstavnici Svetske banke. Sednica Vlade sa Svetskom… »

Skočio sa 17. Sprata u smrt: Muškarac izvršio samoubistvo u Sarajevu

Telegraf 15.10.2016
Muškarac je skočio iz stana zgrade u kojoj je živio u Ulici Nerkeza Smailagića broj 13. Muškarac star pedesetak godina izvršio je jutros samoubistvo skokom iz stana sa 17. sprata stambene zgrade u naselju Alipašino Polje u Sarajevu. Sarajlije… »

Pronađen mrtav muškarac u vagonu u Prijedoru

Telegraf 15.10.2016
Policijska patrola je trenutno na licu mesta, gde se vrši uviđaj. Telo muškarca pronađeno je danas u vagonu na železničkoj stanici u Prijedoru, rekla je portparol Centra javne bezbednosti Prijedora Zvezdana Alendarević. TEŠKA NESREĆA U ZAGREBU… »

Bombaš iz Nemanjine zadržan po nalogu Višeg tužilaštva

Telegraf 15.10.2016
M. S. je rano jutros, od 04.00 do 07.00 sati, u Nemanjinoj ulici pretio da će se razneti bombom. M.S. koji je jutros ispred zgrade Vlade Srbije pretio da će aktivirati ručne bombe zadržan je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Posvađao… »

Kao u filmu: Ovo je trojka koja je donela svetsko zlato Srbiji protiv SAD! (video)

Telegraf 15.10.2016
Trojka Buluta šokirala Amerikance na najlepši mogući način. Basketaši Srbije osvojili su svetsko zlato pobedom nad SAD u finalu, a poslednji šut bio je bajkovit. Postoji li išta lepše nego da se pobedi Amerika u finalu Svetskog prvenstva? Draž… »