Kultura arhiva vesti 15.10.2016

Uručenje nagrade Jeleni Đokić 23. oktobra

RTV 15.10.2016
BEOGRAD - Nagrada "Miloš Žutić" za 2015. godinu, koju dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije, biće uručena glumici Jeleni Đokić 23. oktobra, posle izvođenja predstave "Kazimir i Karolina" na sceni "Mira Trailović" pozorišta Atelje 212… »

Nagradu za poeziju dele Joksimović i Kragović

RTV 15.10.2016
BEOGRAD - Književna nagrada "Srboljub Mitić" ove godine ravnopravno dele Spasoje Joksimović za zbirku poezije "Veče u Vitaniji" i Milomir Kragović za zbirku poezije "Srpske utopije", saopštio je žiri. Na konkurs za izbor najbolje zbirke poezije na… »

Joakimova nagrada predstavi Mirjane Karanović

Danas 15.10.2016
Predstava "Mi smo oni na koje su nas rodiitelji upozoravali", Tanje Šljivar u režiji Mirjane Karanović i produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, pobednik je 11. Međunarodnog pozorišnog festivala Joakim Inter Fest I njoj je pripala Joakimova… »

Izložba "Blago Singidunuma", najavljena rekonstrukcija

B92 15.10.2016
Izložba "Blago Singidunuma" na kojoj je izložen nakit iz antičkog perioda iz zbirke za antiku Muzeja grada Beograda, otvorena je večeras u Konaku kneginje Ljubice. Na izložbi je prikazano oko 200 najvrednijih predmeta koji govore o zanatskim i… »

Egon Savin: Najveća je sramota biti gladan

B92 15.10.2016
Reditelj uoči premijere u JDP, o zaboravljenim piscima, društvu u tranziciji, vrednovanju sveta, odsustvu dobrog dramskog teksta... Piše: Vukica Strugar Izvor: novosti.rs Dramski prvenac Dragoslava Nenadića, zaboravljenog pisca prve polovine prošlog… »

Vukosavljević: Niš je važan kulturni centar juga Srbije

Blic 15.10.2016
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević poručio je danas, tokom sastanka da rukovodstvom Narodnog muzeja u Nišu i predstavnicima Grada, da će resorno ministarstvo pomoći koliko god može da situacija u tom gradu, kada je reč o kulturi… »

Viva Vox u polufinalu talent šou programa u Austriji

B92 15.10.2016
Hor Viva Vox plasirao se u polufinale najgledanijeg TV programa u Austriji za horove i pevačke sastave „Die große Chance der Chor“, kao jedini učesnici van nemačkog govornog područja. Emisija je projekat Javnog servisa Austrije - ORF, a… »

Bolest mi je uništila snove: Poznata manekenka progovorila o svojoj patnji

Kurir 15.10.2016
Na gala večeri u Njujorku jedna od natraženijih manekenki današnjice Bela Hadid pričala je o njenoj borbi s Lajmskom bolešću. Dvadesetogodišnjoj manekenki je 2012. godine konstatovana ova bolest koja ju je sprečila od sna da postane Olimpijska… »

Odlazak Duške Sifnios

Politika 15.10.2016
Dušanka Duška Sifnios (1933-2016), balerina i koreograf, jedna od naših najboljih umetnica na prostorima nekadašnje Jugoslavije, ali i u svetu, preminula je nakon teže bolesti, juče u Briselu. Prvu priliku na početku karijere dala joj je Nina… »

Šok: Ćerka slavne pevačice Šade postaje muškarac

Kurir 15.10.2016
Prvi dan mog novog života, napisala je Adu, dok se njena majka još uvek nije oglasila ovim povodom. Slavna pevačica Šade više neće imati ćerku, već će dobiti sina! Jedina njena naslednica Mikajlija Ila Adu (20) započela je proces promene pola… »