Politika arhiva vesti 15.10.2016

Vučić razgovara sa Nišlijama, red ispred Doma vojske

B92 15.10.2016
Niš -- Premijer Aleksandar Vučić počeo je oko 17:45 sati u Domu vojske u Nišu susrete sa građanima koji su se prijavili za razgovor sa njim. Za razgovor se prijavilo više od 1.200 građana Niša i okoline, a Vučić će se sresti sa više od 20… »

Rama: Obični ljudi prihvatili bi srpsko priznanje Kosova

SEEbiz 15.10.2016
BEOGRAD - Albanski premijer Edi Rama u intervjuu Tanjugu pričao je o tome šta ceni kod Srba, šta mislio o Kusturici, ali i o tome po čemu su on i Vučić slični. Rekao sam Aleksandru Vučiću: “Slušaj, jako je dobro ovo što danas radimo, ali… »

Jelena Milić: Ozbiljno razmišljam da se kandidujem za predsednika Srbije!

Kurir 15.10.2016
BEOGRAD - Direktorka Centra za evroatlantske studije (CEAS) Jelena Milić objavila je na svom profilu na Fejsbuku da ozbiljno razmišlja da se kandiduje za predsednika Srbije, te da veruje da može da otvori višše vrata na Zapadu nego Vuk Jeremić. "Da… »

Vučić sa ambasadorima obišao Nišku tvrđavu /FOTO

B92 15.10.2016
Niš -- Premijer Vučić i šef Delegacije EU Majkl Davenport sa ambasadorima i diplomatskim predstvanicima 22 zemlje članice Unije obišli su Nišku tvrđavu. Vučić je u šetnji od centra grada do tvrđave, a i u samom istorijskom zdanju, razgovarao… »

DSS: Fond za Zapadni Balkan je potvrda da je za Vladu Srbije Kosovo nezavisno

Blic 15.10.2016
Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da je prihvatanjem sporazuma o osnivanju Fonda za Zapadni Balkan Vlada Srbije "nedvosmisleno potvrdila" da se prema Kosovu odnosi kao prema nezavisnoj državi. DSS je u saopštenju ocenila da je upućivanje tog… »

Apaturaj: Poštujemo odluku Srbije

RTV 15.10.2016
BEOGRAD - NATO poštuje suverenitet Srbije i njenu odluku da sa zapadnom vojnom alijansom sarađuje u vidu partnerstva, a ne članstva, izjavio je visoki zvaničnik NATO-a Džejms Apaturaj u intervjuu za televiziju Pink. "Ono što mi vidimo je partnerstvo… »

DSS: Neslaganje zbog zajedničkog kandidata

RTV 15.10.2016
BEOGRAD - Grupa visokih funkcionera Demokratske stranke Srbije saopštila je danas da je glavni razlog sukoba u stranci neslaganje oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije, a ne zbog lokalnih koalicija sa Srpskom naprednom strankom. Kako su… »

Niš: Građani zadovljni razgovorom sa premijerom

Novi magazin 15.10.2016
Ministar privrede Srbije Goran Knežević izjavio je danas da će to ministarstvo formirati operativnu grupu koje će se baviti problemom zaostalih zarada nekoliko propalih državnih preduzeća iz Niša. Knežević je novinarima posle sastanka sa… »

Alabanac Vučiću: Makedonci, Srbi i Albanci treba da sednu i zanavek reše problem

Kurir 15.10.2016
NIŠ - Ti si dosta radio, na oči ti kažem, da nije - rekao bih ti, "umirio" je Albanac Mehmet srpskog premijera Aleksandra Vučića, u kratkom razgovoru uz svoju bolničku postelju, u Kliničkom centru u Nišu. Premijer je, u okviru posete KCN, ušao u… »

"Bolje je za Srbiju da pobedi Hilari Klinton"

Vesti online 15.10.2016
Predsednik američkog Istvest instituta i bivši ambasador SAD u Beogradu Kameron Manter izjavio je da bi za Srbiju i Balkan bilo bolje da na predsedničkim izborima u SAD pobedi demokratska kandidatkinja Hilari Klinton jer, kako kaže, ona naš region… »