Politika arhiva vesti 15.10.2016

Premijer razgovarao sa Nišlijama: Ozareni posle razgovora

Večernje novosti 15.10.2016
Predsednika Vlade čekala Marina Adamović, koja u invalidskim kolicima sakuplja pomoć za bolesnu decu. Primio radnike propalih preduzeća, koji čekaju zaostale isplate. NIŠ – I pored sto puta većeg interesovanja, premijer Aleksandar Vučić uspeo… »

"Rekao sam Vučiću: Slušaj, ovo je jako dobro, ali..."

B92 15.10.2016
Beograd -- Albanski premijer Edi Rama u intervjuu Tanjugu pričao je o tome šta ceni kod Srba, šta mislio o Kusturici, ali i o tome po čemu su on i Vučić slični. Rekao sam Aleksandru Vučiću: “Slušaj, jako je dobro ovo što danas radimo, ali… »

Jelena Milić: Možda se kandidujem za predsednika

Politika 15.10.2016
Direktorka Centra za evroatlantske studije (CEAS) Jelena Milić objavila je na svom profilu na Fejsbuku da ozbiljno razmislja da se kandiduje za predsednika Srbije, te da veruje da može da otvori više vrata na Zapdu nego Vuk Jeremić. „Da bar u prvom… »

U: Nišu predstavljen projekat EU za razvoj lokalne samouprave

Blic 15.10.2016
U Info centru Evropske unije u Nišu danas je predstavljen javnosti Projekat EU za razvoj lokalne samouprave, u prisustvu šefa delegacije Unije u Srbiji Majkla Devenporta, premijera Aleksandra Vučića i ministara u vladi Srbije Jadranke Joksimović i… »

DSS: Fond za Zapadni Balkan je potvrda da je za Vladu Srbije Kosovo nezavisno

Blic 15.10.2016
Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da je prihvatanjem sporazuma o osnivanju Fonda za Zapadni Balkan Vlada Srbije "nedvosmisleno potvrdila" da se prema Kosovu odnosi kao prema nezavisnoj državi. DSS je u saopštenju ocenila da je upućivanje tog… »

"Poštujemo suverenitet Srbije, ne tražimo da uđe u NATO"

Vesti online 15.10.2016
"NATO poštuje suverenitet Srbije i njenu odluku da sa zapadnom vojnom alijansom sarađuje u vidu partnerstva, a ne članstva", izjavio je visoki zvaničnik NATO-a Džejms Apaturaj u intervjuu za televiziju Pink. - Ono što mi vidimo je partnerstvo sa… »

DSS: Neslaganje zbog zajedničkog kandidata

RTV 15.10.2016
BEOGRAD - Grupa visokih funkcionera Demokratske stranke Srbije saopštila je danas da je glavni razlog sukoba u stranci neslaganje oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije, a ne zbog lokalnih koalicija sa Srpskom naprednom strankom. Kako su… »

Građani zadovoljni razgovorom s premijerom

Beta 15.10.2016
Ministar privrede Srbije Goran Knežević izjavio je danas da će to ministarstvo formirati operativnu grupu koje će se baviti problemom zaostalih zarada nekoliko propalih državnih preduzeća iz Niša. Knežević je novinarima posle sastanka sa… »

Alabanac Vučiću: Makedonci, Srbi i Albanci treba da sednu i zanavek reše problem

Kurir 15.10.2016
NIŠ - Ti si dosta radio, na oči ti kažem, da nije - rekao bih ti, "umirio" je Albanac Mehmet srpskog premijera Aleksandra Vučića, u kratkom razgovoru uz svoju bolničku postelju, u Kliničkom centru u Nišu. Premijer je, u okviru posete KCN, ušao u… »

Manter: Bolje za Srbiju da pobedi Klinton

RTV 15.10.2016
BEOGRAD - Predsednik američkog Istvest instituta i bivši ambasador SAD u Beogradu Kameron Manter izjavio je da bi za Srbiju i Balkan bilo bolje da na predsedničkim izborima u SAD pobedi demokratska kandidatkinja Hilari Klinton jer, kako kaže, ona naš… »