Putovanja arhiva vesti 15.10.2016

Otvorena prva fontana vina na svetu

B92 15.10.2016
U jednom italijanskom gradu otvorena je fontana vina, prva na svetu iz koje 24 časa teče vino i to potpuno besplatno. Grad Kaldari di Ortona u Italiji oduvek je bio destinaciaj za uživanje. Osim što se nalazi na popularnoj hodočasničkoj ruti, Put… »

Izbačen iz aviona zbog neukusnog komentara

Radio 021 15.10.2016
Osoblje aviona izbacilo je putnika pre poletanja jer je njihovim koleginicama uputio neumesni komentar. Amber Nelson postavila je status na Fejsbuku u kom je opisala neprijatnu situaciju u kojoj se našla tokom pripreme za poletanje aviona sa aerodroma u… »

Kaštel Ečka – ponos Banata i Vojvodine

Luftika 15.10.2016
Gotovo dva veka prošla su od postavljanja kamena temeljca jednom od najlepših i najstarijih dvoraca u ovom delu Evrope. Lovački dvorac Kaštel Ečka ponosno stoji već 200 godina, svedočeći o lepim i manje lepim zbivanjima na teritoriji Banata s… »

Savršen pogled: U Kini otvorene najduže pokretne stepenice

B92 15.10.2016
Vožnja pokretnim stepeništem generalno ne predstavlja nimalo zanimljivu stvar, ali je Kina ovu vrstu iskustva uspela da uznese na znatno viši nivo. Svi turisti koji se zapute u Veliki kanjoj Enši u kineskoj pokrajini Hubej, mogu da uživaju u… »

Tužna vest: Svet ostao bez... (video, foto)

Mondo 15.10.2016
Naučnici su objavili da je australijski Veliki koralni greben, nakon duge i teške bolesti - umro. U časopisu Outside objavljena je tekst pod naslovom: "Veliki koralni greben (25 miliona p.n.e - 2016)". U tom tužnom članku Rouvan Jakobsen piše da je… »

Ako vam je blizu Pirot...

Mondo 15.10.2016
Ako vamje blizu Pirot i volite sireve, posetite Festival sira i kačkavalja! Foto: Festival sira "Mislim da će ovaj festival zaživeti kao što je zaživeo naš Sajam pirotske peglane kobasice, jer već sada imamo dosta turista iz susedne Bugarske"… »

Srpski Pariz: Upoznajte Šabac, najlepši grad na Savi

Blic 15.10.2016
Dobrodošli u Šabac, grad kojem je "poljupce čak iz Luvra" slala Monaliza, poznat po svom vašaru, konjima i toplim i srčanim ljudima. Mačvani su oduvek poznati po svojoj velikoj ljubavi prema konjima, pa bi bilo savršeno ako biste svoju posetu ovom… »

Ovo su najjeftinije destinacije na svetu

B92 15.10.2016
Bilo da želite opuštajući odmor ili avanturu, a želite da izbegnete potencijalne velike troškove i gužvu, ovo su prave destinacije. Upoređujući dnevni budžet koji turisti potroše u zemljama širom sveta, australijski "Njuz" izdvojio je neke od… »

Kopenhagen: Kako jeftino uživati u danskoj prestonici

B92 15.10.2016
Poseta metropoli Danske predstavlja veliki trošak, najviše zbog cena u glavnom gradu. Ali, u Kopenhagenu možete da se odlično provedete i s malo novca, a kako tačno, pročitajte u nastavku... Postoji mnogo dobrih stvari koje se tiču obilaska i… »

Vodimo vas na tajno mesto po posebnoj ceni: Novogodišnji bus iznenađenja

Blic 15.10.2016
U novogodišnjoj noći autobus iznenađenja provešće vas kroz predele znane i neznane, sa usputnim pauzama za još po koju čašicu dobrog raspoloženja. Ako danas napravite upit, arnažman koji podrazumeva dva puna pansiona u hotelu i autobuski prevoz… »