Svet arhiva vesti 15.10.2016

Specijalna večera u goji: Premijer Indije ugostio lidere Rusije, Kine, Brazila i Južne Afrike

Blic 15.10.2016
Indijski premijer Narendra Modi priredio je večeru za lidere i druge zvaničnike koji su stigli u indijsku državu Goa povodom samita zemalja BRIKS-a, javlja AP. The fabric of the #BRICS family. The leaders gather outside the BRICS Dome in Goa, donned in… »

Sirijska vojska nadomak Al Šaer naftnih polja! (video)

Pravda 15.10.2016
Sirijska vojska je nastavila snažnu ofanzivu na ID u istočnom delu provincije Homs. Podržana od strane Narodnih odbrambenih snaga, sirijska vojska napreduje ka Džabal Savanatu i strateški važnim Al Šaer naftnim poljima. Ovaj napredak je omogućen… »

Saudijska Arabija priznala da je odgovorna za bombardovanje sahrane

RTS 15.10.2016
Vojna koalicija predvođena Saudijskom Arabijom, koja se bori protiv jemenskih pobunjeničkih snaga, saopštila je da je njen bombarder "greškom gađao" sahranu u Sani kada je ubijeno više od 140 ljudi, a više od 600 ranjeno. Bombarder je prošle… »

Rusi pucali na severnokorejski brod

RTV 15.10.2016
MOSKVA - Ruske vlasti su saopštile da je poginuo severnokorejski ribolovac a osam osoba je povređeno kada su ruski graničari otvorili vatru na ribarski brod koji je pokušao da pobegne. Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) navela je da se incidet… »

NATO i britanci pod uzbunom: Ruski nosač aviona i nuklearna krstarica krenuli u Sredozemno more (video)

Večernje novosti 15.10.2016
Brodska grupa na čelu sa nosačem aviona „Admiral Kuznjecov“ i nuklearnom krstaricom „Petar Veliki“ danas je započela pohod ka Sredozemnom moru. Brodska grupa na čelu sa nosačem aviona „Admiral Kuznjecov“ i nuklearnom krstaricom „Petar… »

Napad u Bagdadu, raste broj mrtvih: 31 žrtva, 65 nestalih

B92 15.10.2016
Bagdad -- Broj poginulih u današnjem napadu bombaša samoubice u iračkoj prestonici Bagdadu porastao je na 31, dok se 65 vode kao nestali, saopštila je lokalna policija. Još niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad koji se dogodio u vreme priprema… »

Drama na letu Beograd: - Beč Zbog turbulencije pri sletanju lakše povređena tri člana posade

Blic 15.10.2016
Tri člana posade aviona austrijskog nacionalnog avioprevoznika AUA na letu Beograd-Beč zadobila su lakše povrede glave prošle sedmice usled turbulencija prilikom faze sletanja na bečki aerodrom, objavio je danas austrijski stručni časopis "Ostrijen… »

Pucnjava u Los Anđelesu: Troje mrtvih, 12 ranjeno

Vesti online 15.10.2016
Tri osobe su ubijene, a 12 ranjeno u pucnjavi nakon svađe u jednom restoranu u Los Anđelesu, saopštili su zvaničnici. Policija koja je stigla na lice mesta pronašla je brojne čaure od metaka i krvave tragove po čitavom restoranu u zapadnom delu Los… »

Pokušaj puča u Libiji

Politika 15.10.2016
TRIPOLI – Grupa bivših članova libijskog Generalnog nacionalnog kongresa (GNC), zajedno sa pripadnicima lokalnih snaga bezbednosti, objavila je da preuzima prostorije koje je ranije držao Kongres u glavnom gradu ove zemlje, javili su danas lokalni… »

Rusija: Odgovorićemo na plan CIA o sajber napadima

B92 15.10.2016
Benaulim -- Zvaničnik Kremlja Jurij Ušakov izjavio je da će Moskva odgovoriti na planove američke CIA za pripremu sajber napada protiv ruskog vođstva. "Naravno da ćemo to učiniti. Ovo je već na ivici nepristojnosti", rekao je Ušakov na marginama… »