Izvor: EurActiv arhiva vesti 27.10.2016

Neophodna promena Ustava iz više razloga

EurActiv 27.10.2016
Ustav Srbije potrebno je promeniti, jer je postojeći donet na brzinu i bez javne debate i zato što ne garantuje nezavisnost sudstva, rečeno je 27. oktobra u Beogradu na skupu o potrebi promene Ustava. Istaknuto je da je promena Ustava neophodna da se… »

U poglavlju 27 o životnoj sredini ključno planiranje

EurActiv 27.10.2016
Za usklađivanje Srbije u oblasti životne sredine sa pravnom tekovinom i standardima EU ključno je dobro planiranje kako bi mogla da ispuni obaveze, a u tome će joj Švedska pomoći kroz projekat vredan 2,8 miliona evra, rekao je 27. oktobra ambasador… »

Grčki ustavni sud poništio TV licence

EurActiv 27.10.2016
Ustavni sud Grčke presudio je da je septembarska aukcija za dozvole za korišćenje frekvencija bila neustavna jer je u procesu zaobiđen nezavisni regulator za medije. To je novi problem za grčku vladu leve orijentacije koja se odlučila za prodaju… »

EP na meti kritika zbog podrške gasu iz frakinga

EurActiv 27.10.2016
Evropski parlament dao je podršku za veći uvoz gasa koji se vadi iz škriljaca "frakingom" i protivnici tog metoda eksploatacije sada postavljaju pitanje kako će Evropska unija ispuniti obaveze iz Pariskog sporazuma o borbi protiv klimatskih promena… »