Izvor: Pirotske vesti arhiva vesti 27.10.2016

Danas je Sveta Petka, zaštitnica žena

Pirotske vesti 27.10.2016
Sveta Petka ili Paraskeva (grč. Παρασκευή – petak) je bila hrišćanska podvižnica iz 11. veka. Rodila se u gradu Epivatu, koji se nalazi na obali Mramornog mora između Silimvrije i Carigrada u Trakiji polovinom 10. veka. Poticala je iz… »

Meštani Ragodeša traže asfaltiranje puta do sela

Pirotske vesti 27.10.2016
Dvadesetak meštana pirotskog sela Ragodeš jutros se okupilo ispred zgrade Gradske uprave u Pirotu sa zahtevom da se asfaltira deonica puta ka ovom selu u dužini od 1.5 kilometara, a koja je u jako lošem stanju. Meštani kažu da je ova deonica u veoma… »

Uhapšeni razbojnici – ukrali 20.000 evra iz kuće u okolini Pirota

Pirotske vesti 27.10.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu rasvetlili su krađu 20.000 evra iz kuće u okolini Pirota. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa, policija je uhapsila i sprovela osnovnom javnom tužiocu u Pirotu… »

Srpska napredna stranka proslavila Svetu Petku

Pirotske vesti 27.10.2016
Rezanjem slavskog kolača u prisustvu velikog broja simpatizera i gostiju, članovi, odbornici i rukovodstvo Srpske napredne stranke u Pirotu obeležili su stranačku slavu Svetu Petku. Uz čestitke građanima i članstvu, šef odborničke grupe SNS u… »

Za kupljena dva artikla, popust 20 odsto na ceo iznos

Pirotske vesti 27.10.2016
U P.S. fashion radnji u Pirotu u petak i subotu 28. i 29. oktobra svim kupcima koji kupe dva artikla biće odobren specijalni popust od 20 procenata na ceo iznos kupovine. Radnja P.S. fashion nalazi se u strogom centru grada, u ulici Srpskih vladara 74… »

I Pirot deo projekta protiv klimatskih promena

Pirotske vesti 27.10.2016
I grad Pirot uključio se u realizaciju projekta “Lokalni razvoj otporan na klimatske promene u Srbiji”. Reč je o projektu koga realizuju Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Program UN za razvoj (UNDP) i ambasada Francuske u… »

Džek Ričer – novi svetski filmski hit u bioskopu DK

Pirotske vesti 27.10.2016
Registracija na rate bez čekova i bez kamate. Uz svaku registraciju poklon. Tržni centar Nišavski odred 2.… »

Arheolozi će ispitati nalazište na lokaciji Staro vašarište

Pirotske vesti 27.10.2016
Na lokaciji Staro vašarište, iza Maxi disoknta, na kojoj je započeta izgradnja modernog Roda centra, u narednih najmanje mesec dana vršiće istraživanja stručnjaci niškog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, s obzirom da su izvođači radova, na… »

Arheolog Čerškov: Pirot dobar primer kako se brine o kulturnom nasleđu

Pirotske vesti 27.10.2016
Arheolog Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Niša Toni Čerkov, kazao je danas Pirotskim vestima da je, za razliku od mnogih drugih lokalnih samouprava, Pirot dobar primer kako se treba brinuti o kulturnom nasleđu. On je dodao da je šteta što su… »

Huan Toren: Pirot i Slobodna zona model kako treba privlačiti investitore

Pirotske vesti 27.10.2016
Predsednik najstarijeg svetskog udruženja slobodnih zona Femoza Huan Toren, posetio je danas Slobodnu zonu Pirot i kazao tom prilikom da su Pirot i Slobodna zona Pirot model za sve ostale gradove i slobodne zone kako treba da se radi na dovođenju… »