Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 27.10.2016

SNS obeležila stranačku slavu

RT Kragujevac 27.10.2016
Gradski odbor Srpske napredne slave, obeležio je danas Svetu Petku, svoju stranačku slavu. Posle obrednog rezanja kolača u Sabornom hramu, SNS je u stranačkim prostorijama organizovala svečani prijem za svoje članove, simpatizere i brojne goste iz… »

Goran Nikolić oborio Ginisov rekord

RT Kragujevac 27.10.2016
Paraolimpijac Goran Nikolić oborio Ginisov rekord u trčanju uzastopnih maratona. Novi Ginisov rekorder istrčao je 55 maratona za 55 dana. Na put dug oko 2.400 kilometara, Nikolić je 3. septembra krenuo iz Kragujevca. Pretrčao je celu Srbiju, gradove… »

"Zastava oružje" obeležila 163 godine postojanja

RT Kragujevac 27.10.2016
Fabrika Zastava oružje obeležila je danas 163 godine rada uz priustvo brojnih gostiju, predstavnika Ministarstva odbrane, Genralštaba, Skupštine grada i lokalne zajednice. Poslovni rezultati Fabrike Zastava oružje bolji su u odnosu na prošlu godinu… »

Održana sednica Gradskog veća

RT Kragujevac 27.10.2016
Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje Memoranduma o saradnji između Grada Kragujevca i Poljoprivredne savetodavne stručne službe “Kragujevac“ d.o.o. Razlog za donošenje ove odluke je saradnja u cilju informisanja poljoprivrednih… »

MZ Bubanj obeležila slavu Svetu Petku

RT Kragujevac 27.10.2016
Svetu Petku, kao krsnu slavu, danas je proslavila i Mesna zajednica Bubanj. To je, ujedno, bila prilika da se građani okupe, ali i da razgovaraju o problemima u naselju. Dan posvećen Prepodobnoj mati Paraskevi meštani ovog dela grada proslavili su u… »

Šiškin maestralno za kraj OKTOH-a

RT Kragujevac 27.10.2016
Umetnik svetskog glasa Jurij Šiškin nastupio je na Oktobarskim muzičkim svečanostima u Kragujevcu. U sali Prve kragujevačke gimnazije, stari poznanik kragujevačke publike, koji je ovde svojevremeno držao zimsku školu harmonike, pobrao je aplauze i… »

Juniori KKK Radnički protiv Žarkova

RT Kragujevac 27.10.2016
Debitantski nastup Kragujevačkog košarkaškog kluba Radnički u Juniorskoj ligi Srbije zakazan je za nedelju, 30. oktobar, od 15 časova i 30 minuta u hali "Gordana Goca Bogojević", kada gostuje košarkaški klub Žarkovo iz Beograda. Uz Kragujevčane… »

Rvači Radničkog bolji od Somboraca

RT Kragujevac 27.10.2016
Zaostali meč četvrtog kola Prve savezne rvačke lige, između Radničkog iz Kragujevca i Radničkog iz Sombora završen je u korist Kragujevčana. Domaćin susreta, klub iz Kragujevca, bio je uspešan u borbama u pet kategorija, dok su u tri kategorije… »

Legalizacija oružja do 1. novembra

RT Kragujevac 27.10.2016
Građani do 1. novembra mogu, bez krivične odgovornosti i dokazivanja porekla, da predaju naoružanje policiji ili da ga, ukoliko zakon to dozvoljava, legalizuju. Za prethodna četiri meseca predato je oko 36.000 komada municije i oko 600 komada oružja… »

Od 1. novembra obavezne zimske gume

RT Kragujevac 27.10.2016
Od 1. novembra na putevima Srbije obavezna je zimska auto oprema. Prema Zakonu o saobraćaju i Pravilniku o podeli motornih i priključnih vozila u saobraćaju, prevozna sredstva moraju biti pripremljena ako se na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica… »