Izvor: Dnevnik arhiva vesti 28.10.2016

Fiskalni računi srećka od januara 2017

Dnevnik 28.10.2016
Nagradna igra prikupljanja fiskalnih računa mogla bi da počne od januara naredne godine, najavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouoprave Ana Brnabić. Ona je rekla novinarima u Palati Srbija da je formirana zajednička grupa sa… »

Matić se vraća u reprezentaciju, Ljajić i dalje na čekanju

Dnevnik 28.10.2016
Fudbalska reprezentcija Srbije je nakon tri kola preuzela ulogu lidera u D kvalifkacionoj grupi za plasman na SP, a nova iskušenja dočekuje sa proverenim snagama. Selektor Slavoljub Muslin, u Sportskom centru u Staroj Pazovi, saopštio je imena igrača… »

Žestoke borbe izbile oko Alepa

Dnevnik 28.10.2016
BEJRUT: Žestoke borbe izbile su danas u i oko Alepa, pošto su pobunjenici opkoljeni u istočnom delu tog sirijskog grada najavili ofanzivu da bi probili opsadu. vladinih snaga, javljaju agencije.Napad je započeo ispaljivanjem stotina raketa po zapadnom… »

Nikolić: Priština je za prekid dijaloga, mi nismo

Dnevnik 28.10.2016
– Članstvo u EU zajednička je težnja Srbije i Makedonije – poručio je predsednik Tomislav Nikolić, i istakao da dve zemlje samo udruženim naporima, kroz stalne. konsultacije i razmenu iskustava, mogu ubrzati taj proces. Nikolić je, u obraćanju… »

Vučić: Naš najvažniji posao je ulaganje u rast i bolji život građana

Dnevnik 28.10.2016
– Nova politika Vlade Srbije biće politika rasta, podsticanja ulaganja i razvoja – najavio je premijer Aleksandar Vučić u Jagodini, gde je položen kamen temeljac za novi pogon italijanske kompanije „Aunde”. – U prethodne dve godine postavili… »

Šutanovac oslobođen optužbe za neprijavljivanje imovine

Dnevnik 28.10.2016
Prvi osnovni sud u Beogradu oslobodio je danas bivšeg ministra odbrane i predsednika Demokratske stranke Dragana Šutanovca optužbi za neprijavljivanje imovine, zaključivši da nije imao nameru da prikrije imovinu. Šutanovcu je izrečena… »

Dačić: Niko ne traži promenu formata dijaloga, čekamo nastavak

Dnevnik 28.10.2016
Potpredsednik vlade Ivica Dačić negirao je da "neko sa zapada" traži promenu formata u kom se odvija briselski dijalog i ponovio da Beograd očekuje nastavak razgovora, ali i da ne pristaje na teme koje izlaze iz okvira statusne neutralnosti. Dačić… »

Srbija neće tolerisati da bilo ko odaje podatke strancima

Dnevnik 28.10.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da o hapšenju visokog funkcionera Uprave kriminalističke policije, koji je odavao podatke. stranoj obaveštajnoj službi jedne zapadne države, odlučuje Tužilaštvo i da Srbija neće… »

O ubistvu Ćuruvije svedočio D. Karleuša

Dnevnik 28.10.2016
Penzionisani policajac Dragan Karleuša, koji je predvodio radnu grupu za istragu ubistva Slavka Ćuruvije posvedočio je danas u Specijalnom sudu da je grupa došla do. saznanja da je Državna bezbednost umešana u ubistvo, ali da to nije mogla da… »

N.Tačiju produžen pritvor za još 30 dana

Dnevnik 28.10.2016
Specijalni sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor direktoru kosovske policije Nehatu Tačiju, protiv kojeg Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi. istragu zbog sumnje da je izvršio krivično delo terorizma na KIM 1999… »