Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 28.10.2016

Pobunjenici granatirali zapadni Alepo, poginulo 15 civila

Glas Amerike 28.10.2016
Sirijske pobunjeničke grupe u Alepu saopštile su da su započele veliku ofanzivu protiv vladinih snaga da bi razbili opsadu četvrti u istočnom delu podeljenog grada. Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je u petak da je u pobunjenčkom… »

Nikolić i Ivanov o saradnji, trgovini i Kosovu

Glas Amerike 28.10.2016
U pratnji dvadesetak privrednika, predsednik Makedonije Đorđe Ivanov doputovao je u Srbiju sa predlogom za osnivanje Makedonsko-srpskog poslovnog kluba. Srpski predsednik Tomislav Nikolić zamolio je Ivanova da Makedonija podrži Srbiju glasanjem protiv… »

Duterte "obećao Bogu" da prestaje da psuje

Glas Amerike 28.10.2016
Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte, poznat po tome što je svjetske lidere poput Baraka Obame i pape Franje, nazvao “kučkinim sinovima”, ponovo se našao u centru pažnje svjetske javnosti – ovog puta obećanjem da neće više da psuje posle… »

FBI ponovo otvara istragu imejlova Hilari Klinton

Glas Amerike 28.10.2016
Novi dokazi koji su doveli do toga da Federalni istražni biro ponovo otvori istragu demokratskog predsedničkog kandidata Hilari Klinton po svemu sudeći se odnose na slučaj takozvanog „sekstovanja“, odnosno slanja seksualno eksplicitnih SMS poruka… »

Đukanović: Nijesam se povukao niotkuda

Glas Amerike 28.10.2016
Odluka Demokratske partije socijalista da kandiduje Duška Markovića za mandatara za sastav nove Vlade je ispravna, rekao je premijer Milo Đukanović, ocjenjujuchi da će Marković jednako dobro vršiti tu funkciju, kao što je i on sam to činio. Na… »

Bramerc pred izveštaj UN-u: Izručiti radikale, Tribunal neće odustati

Glas Amerike 28.10.2016
Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc zatražio je u Beogradu od zvaničnika Srbije izručenje troje radikala koji su optuženi za nepoštovanje Haškog tribunala. Bramerc je ocenio da taj problem vremenom neće nestati, a u zvaničnim… »

Ima li društvo u Srbiji snage za korenitu promenu Ustava?

Glas Amerike 28.10.2016
BEOGRAD — Ustav Srbije se mora promeniti, ali ne samo zbog pristupnih pregovora sa EU, već ponajpre zbog uređenja države i društva u Srbiji. Međutim, imamo li demokratskog potencijala za taj proces, da li ustav menjati korenito ili samo onoliko… »

Planeta izgubila 60% divljih životinja za 40 godina

Glas Amerike 28.10.2016
Populacija divljih životinja širom planete opala je za gotovo 60 odsto od 1970. godine za šta je odgovoran čovek, iznosi se u izveštaju dve grupe za konzervaciju. U opsežnoj analizi koju su sproveli Svetski fond za prirodu i Londonsko zoološko… »

Sukobi sa policijom na protestu protiv naftovoda u Severnoj Dakoti

Glas Amerike 28.10.2016
Policija u opremi za razbijanje demonstracija ispalila je suzavac juče u nameri da rastera demonstrante iz kampa na privatnom posedu, koji se nalazi na trasi naftovoda u izgradnji Severnoj Dakoti. Vlasti su odgovorile na proteste koji su uključivali… »

Energetsko tržište i dalje turbulentno, ali cene nafte idu na gore

Glas Amerike 28.10.2016
Cene nafte na svetskogm tržištu počele su da se oporavljaju i rastu posle dve godine opadanja i stagnacije. Ravnoteža između zaliha sirove nafte i potražnje za energijom poremećena je zbog sve veće konkurencije solarne i energije vetra, nemira u… »