Izvor: Jugmedia arhiva vesti 28.10.2016

Plate padaju u Jablaničkom, rastu u Pčinjskom okrugu

Jugmedia 28.10.2016
LESKOVAC/VRANJE/PROKUPLJE – Neto isplaćena prosečna plata u septembru u Jablaničkom okrugu iznosila je 34.259 dinara, za 1,8 posto manja nego prethodnog meseca, za preko 2,5 puta manja od zarade u opštini Surčun i za preko 12.000 manja od prosečne… »

Operativni tim stigao u Niš, isplata zaostalih plata pod znakom pitanja

Jugmedia 28.10.2016
NIŠ – Nekoliko stotina radnika propalih niških društvenih firmi okupilo se danas ispred Gradske kuće kako bi saznali kada će i da li će uopšte dobiti zaostale zarade, dok je u isto vreme tim Ministarstva privrede počeo da proverava dokumentaciju… »

BEZ DUŠE Jednogodišnja devojčica i njeni roditelji trpe gladni

Jugmedia 28.10.2016
LEBANE – Ledena ubuđala prostorija sa zemljanim podom, polomljenim nameštajem iz prve polovine 20. veka, a u dnu sobe dete, majka i otac – kao aveti. Samo se čuje detinji pokušaj da iz majčine prazne dojke izvuče koju kap mleka, bezuspešno, jer… »

Bela Palanka potpisnica deklaracije o unapređenju Roma

Jugmedia 28.10.2016
BELA PALANKA – Predsednik opštine Bela Palanka, Goran Miljković potpisao je Deklaraciju o unapređenju položaja Roma, na konferenciji „Inkluzija Roma-izazovi i šanse na lokalnom nivou“, koja je održana u Smederevu, saopštila je danas… »

Džipijada sutra na Radan planini

Jugmedia 28.10.2016
LEBANE/BOJNIKMEDVEĐA/PROKUPLJE/KURŠUMLIJA – U organizaciji Turistički klaster Radanskog područja, sutra će se na toj lokaciji održati treća po redu džipijada, čiji je cilj ukazivanje na potrebu da se konačno napravi put u dužini od 25… »

Pet miliona za projekte iz oblasti socijalne zaštite

Jugmedia 28.10.2016
VRANJE- Grad Vranje dodelio je novčana sredstva u iznosu od oko 5 miliona dinara za realizaciju sedam projekata iz oblasti usluga socijalne zaštite, rekla je portparolka Gradskog veća Zorica Jović. Gradski većnici dali su saglasnost za dodelu… »

Rođendan vrtića u Vranju proslavljen uz crtanje i muziku

Jugmedia 28.10.2016
VRANJE- Rođendanskom žurkom u svim vrtićima kao i razigranim druženjem na Trgu Staniše Stošića u Vranju, Predškolska ustanova „Naše dete“ proslavila je danas 57 godina od osnivanja. Predškolska ustanova obeležava svoj rođenadan kao važan… »

Na novom mostu saobraćaj u jednoj traci

Jugmedia 28.10.2016
VLADIČIN HAN – Zbog rekonstrukcije novog mosta preko Južne Morave u Vladičinom Hanu saobraćaj se odvija naizmenično, samo jednom trakom, pa nadležni apeluju na vozače da pažljivo voze i imaju strpljenja zbog saobraćajne gužve. Most se spaja sa… »

Leskovačke ulice osvanule posute iskorišćenim špricevima

Jugmedia 28.10.2016
LESKOVAC – Ulice Kajmakčalanska i Topličkog ustamka u Leskovcu osvanule su zasute špricevima sa iglama i tragovima krvi, javljaju nam žitelji ove dve ulice. Na slikama se vidi samo deo razbacanih špriceva, a kažu da prizor nije nimalo prijatan i… »

Demokratija kroz istoriju sa Zijahom Sokolovićem

Jugmedia 28.10.2016
VRANJE- Predstava „Demokratija“ , koju je napisao i režirao poznati glumac Zijah Sokolović, biće izvedena u sredu 2. novembra u Svečanoj sali Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju. Osim Zijaha u predstavi glumi Dražen Šivak sa kojim prolazi… »