Izvor: N1 Info arhiva vesti 28.10.2016

Predsednik Filipina obećao Bogu da neće psovati papu

N1 Info 28.10.2016
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte, koji je ranije psovao papu Franju i rekao američkom predsedniku Baraku Obami "da ide dođavola", izjavio je danas da je obećao Bogu da više neće psovati. Filipinski predsednik obećao je da će se odreći psovki po… »

Đukanović: Ne stvarati misteriju oko mog povlačenja

N1 Info 28.10.2016
Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je danas da se nije povukao iz politike i da nema potrebe da se u vezi njegovog napuštanja premijerske funkcije stvara bilo kakva misterija. "Nisam se povukao niotkuda. Ja sam i dalje predsednik Demokratske… »

Vulin: Uradili smo šta smo mogli za radnike Zastava INPRO

N1 Info 28.10.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je to ministarstvo uradilo sve što je u njegovom domenu kako bi pomoglo radnicima fabrike Zastava INPRO, gde deo radnika sa invaliditetom štrajkuje glađu… »

Nikolić: Zamolio sam Makedoniju da brani naše nasleđe

N1 Info 28.10.2016
Makedonski prdsednik Đorđe Ivanov počeo je trodnevnu posetu Srbiji. Najpre se sastao s predsednikom Tomislavom Nikolićem, a potom i sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Ocenjeno je da su odnosi dve zemlje iskreni i prijateljski i da među njima nema… »

Špijunske afere koje su potresle region još bez razjašnjenja

N1 Info 28.10.2016
Još su bez razjašnjenja špijunske afere koje su, počevši od izbornog dana u Crnoj Gori, potresle region i Srbiju. I osim onih u štampi, nema novih detalja. Spekulacije je dodatno podgrejala poseta čoveka koji slovi za glavnog ruskog obaveštajca… »

Muke 4.500 niških radnika konačno se bliže kraju

N1 Info 28.10.2016
Da li se nazire kraj agonije radnika nekadašnjih društvenih preduzeća u Nišu, koji posle sudskih presuda i više od decenije čekanja, još nisu dobili zaostale plate? Njihov problem rešava takozvani operativni tim ministarstava privrede, finansija i… »

Brat ubio sestru na Voždovcu

N1 Info 28.10.2016
U beogradskom naselju Voždovac za sada neimenovani muškarac je ubio sestru, a potom pokušao samoubistvo. Kako se navodi, on je nakon ubistva isekao ruke skalpelom. Policija i Hitna pomoć poziv su primile u 13.25, a policija je trenutno na licu mesta… »

Otkriven prvi fosil mozga dinosaurusa

N1 Info 28.10.2016
Pre više od deset godina, jedan amater kolekcionar fosila našao je braon grumen na plaži u Saseksu u Engleskoj. Sada su naučnici utvrdili da je grumen zapravo prvi poznati fosil tkiva mozga dinosaurusa. Fosil je star 133 miliona godina i pripadao je… »

Kostreš: Što pre početi raspravu o novom Ustavu

N1 Info 28.10.2016
Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da Srbija mora da odluči da li zaista ide ka evropskim integracijama ili ka tome da bude "ruska provincija" i zatražio da što pre počne rasprava o donošenju novog Ustava… »

Rusija: Informacije o proterivanju iz Srbije su izmišljotina

N1 Info 28.10.2016
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su informacije srpskih i ruskih medija o proterivanju građana Rusije iz Srbije "potpuna izmišljotina" i da je poseta sekretara za nacionalnu bezbednost Rusije Nikolaja Patruševa Beogradu bila… »