Izvor: Novi magazin arhiva vesti 28.10.2016

Borba protiv sive ekonomije puni budžet Srbije

Novi magazin 28.10.2016
Plan naplate poreskih prihoda premašen je za 80 milijardi dinara, od čega se približno polovina propisuje rezultatima u suzbijanju sive ekonomije, objavljeno je danas na sednici Koordinacionog tela Vlade Srbije za usmeravanje aktivnosti na suzbijanju… »

Muslin objavio spisak, Matić ponovo igra

Novi magazin 28.10.2016
Selektor fudbalera Srbije Slavoljub Muslin saopštio je danas spisak igrača za duel sa Velsom, na kom je i Nemanja Matić kome je istekla suspenzija od tri utakmice. Srbija će se sastati sa Velsom 12. novembra u Kardifu, u četvrtom kolu kvalifikacija… »

Evro u ponedeljak 123,16 dinara

Novi magazin 28.10.2016
Dinar će u ponedeljak, 31. oktobra, zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas, a zvanični srednji kurs biće 123,1620 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Evro danas vredi 123,1693 dinara. Dinar će prema evru biti za… »

Kremlj: Putin nije za nove napade u Alepu, već za prekid vatre

Novi magazin 28.10.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da ne treba nastaviti vazdušne napade u Alepu, već da je neophodno produžiti "humanitarnu pauzu" u tom sirijskom gradu, saopštio je večeras Kremlj. "Ruski predsednik smatra da nije trenutno prikladno… »

Nikolić: Zamolio sam Makedoniju da ne podrži prijem Kosova u UNESKO

Novi magazin 28.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je makedonskog predsednika Djordja Ivanova zamolio da principijelno podrži Srbiju i glasa protiv prijema Kosova u UNESKO. "Zamolio sam da Makedonija brani naše istorijsko nasledje kao što brani… »

Dačić: Srbija neće dozvoliti ponižavanje i ultimatume

Novi magazin 28.10.2016
Potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće dozvoliti bilo kome da je ponižava i da neće prihvatiti nikave ultimatume i pretnje. "Naš interes je da bude mir i stabilnost ali naša konstruktivnost ne može da… »

Sud oslobodio Šutanovca optužbe da nije prijavio imovinu

Novi magazin 28.10.2016
Prvi osnovni sud u Beogradu je predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Šutanovca oslobodio optužbe za neprijavljivanja imovine i procenio da on nije imao nikakvu nameru da imovinu prikrije, saopštila je danas DS. "Nakon četiri godine… »

Stefanović: Srbija neće tolerisati odavanje podataka

Novi magazin 28.10.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u toku postupak protiv funkcionera Uprave kriminalističke policije (UKP) koji je odavao poverljive informacije te službe, i da je odluka o njegovom hapšenju u nadležnosti… »

Smena direktora tri doma zdravlja i četiri klinike

Novi magazin 28.10.2016
Ministarstvo zdravlja predložilo je lokalnim samoupravama smenu direktora tri doma zdravlja i četiri klinike, zbog loše organizacije posla, neadekvatnog vodenja medicinske dokumentacije i loših hifijenskih uslova. Timovi za kontrolu stanja u… »

Suficit budžeta u prvih devet meseci 27,2 milijardi dinara

Novi magazin 28.10.2016
Suficit budžeta Srbije u prvih devet meseci ove godine bio je 27,2 milijarde dinara, objavilo je danas Ministarstvo finansija.Navodi se da suficit budžeta u koji su uključeni i projektni zajmovi, koji nisu deo budžeta, ali pripadaju nivou države… »