Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 28.10.2016

Radnici gladuju, Vulin poručio da je uradio sve što je mogao

Ritam grada Kg 28.10.2016
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja preduzelo je sve mere iz svoje nadležnosti kako bi se rešio problem u fabrici Zastava INPRO iz Kragujevca – isplaćena je zaostala zarada, ponuđen socijalni program i mogućnost… »

Opštine potpisale prvu Deklaraciju o unapređenju položaja Roma

Ritam grada Kg 28.10.2016
Od kada su osnovani pre nešto više od dve godine, mobilni timovi za inkluziju Roma su promenili nabolje živote mnogih, pružajući svakodnevnu pomoć na terenu – istakla je Suzana Paunović direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava… »

Vozači, ne zaboravite – od 1. novembra nephodna zimska oprema

Ritam grada Kg 28.10.2016
Od 1. novembra, po zakonu o saobraćaju, obavezna je upotreba zimske auto-opreme. Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, podrazumeva da vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako… »

Derbi za prvo mesto na „Čika Dači“, Šumadija u Loznici

Ritam grada Kg 28.10.2016
U derbiju 12. kolu Srpske lige „Zapad“, fudbaleri Radničkog 1923 sutra od 13.30 časova dočekuju Šapine, dok Šumadija 1903 u isto vreme gostuje ekipi Loznice. Pobedom nad velikim rivalom Smederevom, u petom minutu nadoknade (2:1), „đavoli“ su… »

„Sinemafest“ u „Sinepleksu“

Ritam grada Kg 28.10.2016
Na filmskoj reviji „Sinemafest“ (Cinemafest), publika će od 29. oktobra do 2. novembra, u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza, premijerno moći da pogleda 10 najnovijih ostvarenja svetske produkcije. Na Cinemafest reviju dolaze novi filmovi Pedra… »

„Kroki i prijatelji“ u PZD

Ritam grada Kg 28.10.2016
Najnovija predstava Pozorišta za decu Kragujevac, „Kroki i prijatelji“, koja je premijerno izvedena u sredu, sutra od 12 časova imaće i prvu reprizu. Režiju ovog komada, rađenog po tekstu Meta Bruleca, potpisuje Silvan Omerzu, koji takođe stoji… »

Nastavljen “rat” Kragujevačkog kućnog saveta i “Energetike”

Ritam grada Kg 28.10.2016
Nakon teksta nedeljnika “Kragujevačke”, koji je na svom portalu prenela i TV Kanal 9, u kome je direktor “Energetike” između ostalog istakao da je zahtev Udruženja “Kragujevački kućni savet” da grejanje pojeftini neopravdan i “služi… »

Prva repriza „Ere ožalošćenih“

Ritam grada Kg 28.10.2016
Nakon premijere održane 22. oktobra, predstava Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Kraguejvac, „Era ožlošćenih“, biće izvedena u repriznom terminu u subotu, od 20.30 časova, na matičnoj sceni, u Svečanoj sali PMF-a. Glumci… »