Izvor: RTS arhiva vesti 28.10.2016

Brnabić: Nagradna igra sakupljanja fiskalnih računa od januara

RTS 28.10.2016
Do kraja novembra ćemo imati izgrađen plan kampanje i pravila nagradne igre sa fiskalnim računima, najavila je ministarka Ana Brnabić. Nagradna igra prikupljanja fiskalnih računa bi mogla da počne od januara naredne godine, najavila je ministarka… »

Putin protiv obnavljanja napada na Alep

RTS 28.10.2016
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da predsednik Rusije Vladimir Putin veruje da obnavljanje vazdušnih na sirijski grad Alep za sada nije neophodno. Dmitrij Peskov je naveo da ruski predsednik odbacuje obnavljanje napada kako bi se dalo vremena… »

Nikolić Ivanovu: Nema stabilne Srbije bez stabilne Makedonije

RTS 28.10.2016
Predsednik Nikolić je Đorđa Ivanova zamolio da Makedonija principijelno podrži Srbiju glasanjem protiv članstva Kosova u Unesku. Nema stabilne Srbije bez stabilne Makedonije, a Srbija će uvek biti oslonac svom južnom susedu, rekao je Nikolić… »

Vučić: Naš najvažniji posao – ulaganje u rast i bolji život građana

RTS 28.10.2016
Nova politika Vlade Srbije biće politika rasta, podsticanja ulaganja i razvoja, najavio je premijer Aleksandar Vučić u Jagodini, gde je položen kamen temeljac za novi pogon italijanske kompanije "Aunde". "U prethodne dve godine postavili smo temelje… »

Šutanovac oslobođen optužbe za neprijavljivanje imovine

RTS 28.10.2016
Prvi osnovni sud u Beogradu oslobodio je bivšeg ministra odbrane i predsednika Demokratske stranke Dragana Šutanovca optužbi za neprijavljivanje imovine, zaključivši da nije imao nameru da prikrije imovinu. Tužilaštvo najavilo žalbu na presudu… »

Dačić: Niko ne traži promenu formata dijaloga, čekamo nastavak

RTS 28.10.2016
Potpredsednik Vlade Ivica Dačić negirao je da "neko sa Zapada" traži promenu formata u kom se odvija briselski dijalog i ponovio da Beograd očekuje nastavak razgovora, ali i da ne pristaje na teme koje izlaze iz okvira statusne neutralnosti. Dačić… »

Stefanović: Poštujemo zakon, odgovorno ćemo postupati i kada to nije popularno

RTS 28.10.2016
Nećemo tolerisati da neko odaje podatke strancima, poručuje ministar policije. Stefanović ističe da je Srbija dovoljno snažna da može da obezbedi mir i stabilnost. Predlog zakona o sprečavanju nasilja uskoro će se naći pred poslanicima, rekao je… »

Predlog za nove smene u zdravstvenim ustanovama širom Srbije

RTS 28.10.2016
Ministarstvo zdravlja je predložilo lokalnim samoupravama smenu direktora iz tri doma zdravlja i četiri klinike, zbog loše organizacije posla, neadekvatnog vođenja medicinske dokumentacije i loših higijenskih uslova. Zbog uočenih nepravilnosti u… »

Javni dug Srbije manji nego u avgustu

RTS 28.10.2016
Javni dug Srbije je na kraju septembra ove godine iznosio 24,13 milijardi evra, što je za 680 miliona evra manje nego u avgustu, prema objavljenom Izveštaju Ministarstva finansija o tekućim makroekonomskim kretanjima. Učešće javnog duga u bruto… »

Karleuša: DB umešan u Ćuruvijino ubistvo, ali nije moglo da se dokaže

RTS 28.10.2016
Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine danas je nastavljeno u Specijalnom sudu u Beogradu svedočenjem bivšeg šefa policijske grupe koja je istraživala taj zločin, Dragana Karleuše. Karleuša je rekao da se na osnovu… »