Izvor: SEEbiz arhiva vesti 28.10.2016

PBZ u devet mjeseci s neto dobiti od 990 milijuna kuna

SEEbiz 28.10.2016
ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ) u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 990 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme lani imala gubitak od 192,3 milijuna kuna na koji su utjecala povećana rezerviranja za potencijalne troškove… »

Dačić: Laži su da nismo otvorili poglavlja zbog Rusije

SEEbiz 28.10.2016
JAGODINA - Potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće dozvoliti bilo kome da je ponižava i da neće prihvatiti nikave ultimatume i pretnje. "Naš interes je da bude mir i stabilnost ali naša konstruktivnost… »

Nikolić: Crvene linije su blizu, ne smemo da ih pređemo

SEEbiz 28.10.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će vlada imati njegovu bezrezervnu podršku ako poslednje "zahteve" iz Prištine odbaci kao besmislene i da je bio u pravu kada je procenio da "smo veoma blizu crvene linije u pregovorima", koja… »

Javni dug Srbije smanjen na 24,13 mlrd evra u septembru

SEEbiz 28.10.2016
BEOGRAD - Javni dug Srbije iznosio je na kraju septembra ove godine 24,13 milijardi evra, što je za 680 miliona evra manje nego u avgustu, prema danas objavljenom Izveštaju Ministarstva finansija o tekućim makroekonomskim kretanjima. Učešće javnog… »

Nikolić: Srbija više nikada neće ratovati s Hrvatskom

SEEbiz 28.10.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da Srbija više nikada neće ratovati sa Hrvatskom, jer bi to značilo ratovanje sa NATO-om, te istakao da Zagreb ne može da spreči Srbiju da postane članica Evropske unije. "NATO je jači od nas… »

Kommersant: Skandal bez presedana u odnosima Beograda i Moskve

SEEbiz 28.10.2016
BEOGRAD - U odnosima Moskve i Beograda nastao je skandal bez presedana u postsovjetskoj istoriji, koji je posetom Beogradu rešavao sekretar ruskog Saveta za nacionalnu bezbednost Nikolaj Patrušev, piše današnji moskovski dnevnik "Komersant". Dnevnik… »

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" poslala Vučiću sve uplate

SEEbiz 28.10.2016
BEOGRAD - Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" poslala je premijeru Vučiću izveštaj sa svim uplatama, piše dnevni list "Danas" u izdanju od petka. Kako navode, time su odgovorili na njegovu izjavu da proteste finansiraju strane sile i tajkuni… »

Wall Street: Blagi pad indeksa pod pritiskom sektora nekretnina

SEEbiz 28.10.2016
NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi blago pali jer su pod pritiskom bile dionice u sektorima koji su osjetljivi na kretanje kamatnih stopa. Dow Jones oslabio je 0,16 posto, na 18.169 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,30 posto, na… »

Uhićen ubojica iz zagrebačke Dubrave

SEEbiz 28.10.2016
ZAGREB - Policija je uhitila muškarca kojega sumnjiči da je u četvrtak u zagrebačkoj Dubravi hladnim oružjem, najvjerojatnije nožem, ubio dvojicu muškaraca od 67 i 42 godine. "Jedna je osoba uhićena povodom ovog kaznenog djela i u tijeku je… »

Pernar: Hrvatske građane ne plaše Rusi već Vlada koja podiže poreze

SEEbiz 28.10.2016
ZAGREB - Saborski zastupnik Živog Zida Ivan Pernar poručio je u petak kako hrvatske građane ne plaše Rusi već aktualna Vlada koja podiže poreze, te da odluku o slanju Hrvatske vojske na rusku granicu može donijeti samo Hrvatski sabor. "Čitam u… »