Kultura arhiva vesti 28.10.2016

"Bitange i kriminalci uništili divnu Jugoslaviju"

Vesti online 28.10.2016
"Strašno je da ovde ima toliko talentovanih i vrednih ljudi, vrhunskih sportista i umetnika, a da smo mi ipak uspeli da zaratimo sa sopstvenom braćom", rekao je srpsko-hrvatsko-holivudski superstar Rade Šerbedžija prilikom potpisivanja svojih knjiga… »

Gustavsen: Džez je globalizovana, višeslojna muzička porodica

RTV 28.10.2016
BEOGRAD - Jedan od najvažnijih evropskih džez umetnika, norveški pijanista i kompozitor Tord Gustavsen, koji će nastupiti večeras u Domu omladine Beograd, postavio je nove standarde u džez muzici udružujući melanholiju severa Evrope, skandinavsku… »

Patrijarh Irinej: Tragedija bi bila da Srbi zaborave KiM

RTS 28.10.2016
Patrijarh Irinej je poručio da će dok postoje Srbi postojati i svest o srpskom Kosovu i Metohiju, te da Kosovo iz našeg srca i duše niko ne može izbaciti. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da će objavljivanje knjige "Zadužbine… »

Tanjugova anketa: Izdavači zadovoljni Sajmom knjiga

B92 28.10.2016
Izdavači na beogradskom Sajmu knjiga uglavnom su pohvalno ocenili prva dva dana te manifestacije, pokazala je "ad hok" Tanjugova anketa. U anketi, u kojoj je učestvovalo nekoliko izdavača, mogao se steći utisak da preovladavaju povoljne ocene, a za… »

Moro uručila Aji Jung orden Francuske

Press 28.10.2016
Ambasadorka Francuske Kristin Moro uručila je sinoc orden Umetnosti i književnosti u rangu viteza direktorki Beogradskog festivala igre Aji Jung. Foto:B92.net Tom prilikom, Moro je rekla da Jung svojim radom otelotvoruje veru u principe kojima su… »

Ijan Gilan za Kurir: Fanovi u Srbiji su ludi kao ja

Kurir 28.10.2016
Koliko se sećam, publika kod vas je glasna i veoma energična. Isto kao i mi. Prema tome, očekujem, najblaže rečeno, eksploziju kad se spojimo. Hard rok legenda Ijan Gilan održaće 7. novembra koncert u Sava centru, i to u pratnji Beogradskog… »

Rade Šerbedžija na Sajmu knjiga

Press 28.10.2016
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, glumac Rade Šerbedžija, književnik Svetislav Basara i dvoje dobitnika nagrade "Dositejevo pero" biće danas na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Foto:B92.net Na štandu Delegacije EU u Srbiji, u Hali… »

Cica iz benda ABBA je bila beba naci eksperimenta

24 Sata 28.10.2016
Svi znaju crvenokosu Fridu iz Abbe, ali njeno poreklo je dugo vremena bilo traumatična tajna. Nizak i neugledan, proćelav, s fizionomijom koju, kad je jednom vidiš, odmah zaboraviš, Hajnrih Himler sanjao je san. Bio je to san o uzdizanju nove rase… »

„Era ožalošćenih“ u SKC-u

iKragujevac 28.10.2016
U subotu, 29. oktobra, u Svečanoj sali PMF-a u 20 časova i 30 minuta, na programu je prva repriza predstave „Era ožalošćenih“, koju je Akademsko pozorište SKC-a premijerno odigralo prošle subote. Osnov predstave je dobro poznat tekst Branislava… »

Maraja Keri optužila bivšeg: On je nasilan i psihički nestabilan! Zato sam ga ostavila!

Kurir 28.10.2016
Maraja Keri tvrdi da je njen bivši dečko bio nasilan, zbog čega je i rešila da raskine sa njim. Nakon što je u medijima odjeknula vest da je Maraja raskinula veridbu sa Džejmsom Parkerom, na svetlo dana polako izlaze prljavi detalji njihovog odnosa… »