Balkan arhiva vesti 02.11.2016

Kolinda zatečena hapšenjem, poruka za Plenkovića?

Mondo 02.11.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je iznenađena hapšenjem desetorice bivših pripadnika HVO zbog ratnih zločina nad srpskim stanovništvom na području Orašja u BiH. Poruka Srajeva za Plenkovića? Foto… »

Sinđa ostaje iza rešetaka još 30 dana

Alo 02.11.2016
Beograđaninu Aleksandru Sinđeliću, kome je na teret stavljeno da je jedan od organizatora grupe osumnjičene za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori, produžen je pritvor do 30 dana. Sinđelićev advokat Milan Vujović rekao je novinarima da… »

DF traži poništavanje odluke DIK o izbornim rezultatima

RTV 02.11.2016
PODGORICA - Demokratski front (DF) zatražio je danas od Ustavnog suda Crne Gore da poništi odluku Državne izborne komisije (DIK) o potvrđivanju konačnih rezultata parlamentarnih izbora, koji su održani 16. oktobra. Žalbu Ustavnom sudu podneli su… »

Pupovac: Obaveštenja na grobovima u Kninu su znak nepoštovanja

RTS 02.11.2016
Poslanik srpske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac ocenio je da ostavljanje službenih obaveštenja na grobovima u Kninu o neplaćenim računima za grobnu naknadu uz pretnju "deložacijom" pokojnika predstavlja odsustvo pijeteta i… »

Karadžićevog saradnika terete za ratne zločine

Alo 02.11.2016
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Jovana Tintora, nekadašnjeg specijalnog savetnika bivšeg predsednika Republike Srpske i haškog osuđenika Radovana Karadžića. Tintor se tereti za krivična dela zločina protiv… »

Veto Bošnjaka na Zakon o Danu Republike Srpske

RTS 02.11.2016
Klub Bošnjaka u Veću naroda Republike Srpske stavio je veto na Zakon o Danu RS. Šef kluba Mujo Hadžiomerović rekao je za Fenu da su "pokrenuli pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa, jer za Bošnjake 9. januar kao praznik nikada neće biti… »

Vučić naložio: Bez informacija o oružju dok traje istraga

N1 Info 02.11.2016
Po nalogu predsednika vlade Aleksandra Vučića, niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o događajima u… »

Učesnici vežbe Slovensko bratstvo stigli u Srbiju

Slobodna Evropa 02.11.2016
Pripadnici oružanih snaga Rusije i Belorusije koji učestvuju u multinacionalnoj vežbi "Slovensko bratstvo 2016", koja će biti održana od 3. do 9. novembra na aerodromima i poligonima Vojske Srbije, sleteli su danas na aerodrom Batajnica kod Beograda… »

Zvanično je: Uhapšenim pripadnicima HVO u BiH određen pritvor

Telegraf 02.11.2016
Navodi se da pritvor prema ovom rešenju može da traje mesec dana od hapšenja, odnosno do 30. novembra ili do nove odluke suda. Sud Bosne i Hercegovine zvanično je saopštio da je desetorici hrvatskih državljana iz Orašja, bivšim pripadnicima HVO… »

Ruske vlasti izbacile "Amnesty international" iz prostorija

Radio 021 02.11.2016
Ruske vlasti zapečatile su noćas kancelariju organizacije za ljudska prava "Amnesty international" u Moskvi. Direktor kancelarije Sergej Nikitin rekao je da su zaposleni jutros došli na posao, ali su zatekli obijena vrata i nove brave. Vrata su… »