Balkan arhiva vesti 02.11.2016

Završen hitan sastanak Hrvatske vlade zbog hapšenja pripadnika HVO

Pravda 02.11.2016
U Banskim dvorima završen je za danas hitno sazvan sastanak premijera Andreja Plenkovića sa saradnicima, a povodom hapšenja 10 bivših pripadnika HVO u Orašju, BiH, zbog ratnog zločina nad Srbima. Sastanku su prisustvovali glavni državni tužilac… »

Aleksandru Sinđeliću pritvor do 30 dana

RTS 02.11.2016
Viši sud u Podgorici odredio je pritvor u trajanju do 30 dana državljaninu Srbije Aleksandru Sinđeliću koji je deo grupe osumnjičene za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori. Sinđelić se od sinoć nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih… »

Žalba Ustavnom sudu Crne Gore DF traži poništenje rezultata parlamentarnih izbora

Večernje novosti 02.11.2016
Opozicioni Demokratski front podneo je Ustavnom sudu Crne Gore žalbu na odluku Državne izborne komisije (DIK) o utvrđivanju konačnih rezultata parlamentarnih izbora. PODGORICA - Opozicioni Demokratski front (DF) podneo je danas Ustavnom sudu Crne Gore… »

Iz knina teraju i mrtve Srbe Pupovac: Obaveštenja na grobovima u Kninu su znak nepoštovanja

Večernje novosti 02.11.2016
NA kninskom groblju juče se pojavilo prvo obaveštenje, a danas su sledila i ostala prikačena za grobna mesta. NA kninskom groblju juče se pojavilo prvo obaveštenje, a danas su sledila i ostala prikačena za grobna mesta, u kojima gradska komunalna… »

Protiv Jovana Tintora podignuta optužnica za ratni zločin

Slobodna Evropa 02.11.2016
Tužilac Posebnog odeljenja za ratne zločine podigao je optužnicu protiv državljanina BiH i Srbije Jovana Tintora, koji se tereti da je na području Sarajeva i Vogošće počinio teška dela kršenja međunarodnog humanitarnog prava i krivično delo… »

Veto Kluba Bošnjaka na Zakon o Danu RS-a

Al Jazeera 02.11.2016
Narodna skupština bh. entiteta Republika Srpska je, bez prisustva bošnjačkih poslanika, 25. oktobra na posebnoj sjednici usvojila Zakon o Danu RS-a. Klub Bošnjaka u Vijeću naroda bh. entiteta Republika Srpska stavio je u srijedu veto na Zakon o Danu… »

Vučić naložio: Bez informacija o oružju dok traje istraga

N1 Info 02.11.2016
Po nalogu predsednika vlade Aleksandra Vučića, niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o događajima u… »

Učesnici vežbe Slovensko bratstvo stigli u Srbiju

Slobodna Evropa 02.11.2016
Pripadnici oružanih snaga Rusije i Belorusije koji učestvuju u multinacionalnoj vežbi "Slovensko bratstvo 2016", koja će biti održana od 3. do 9. novembra na aerodromima i poligonima Vojske Srbije, sleteli su danas na aerodrom Batajnica kod Beograda… »

N1: Pritvor za deset uhapšenih pripadnika HVO

B92 02.11.2016
Sarajevo -- Na predlog Tužilaštva, Sud BiH je odlučio o određivanju pritvora za 10 uhapšenih pripadnika HVO. Oni su osumnjičeni za ratni zločin nad srpskim stanovništvom tokom poslednjeg rata, prenela je sarajevska N1 TV, uz napomenu da ta odluka… »

Moskva: Gradske vlasti iselile Amnesti internešnl

Slobodna Evropa 02.11.2016
Gradska vlast u Moskvi zapečatila je tokom noći kancelariju nevladine organizacije za ljudska prava Amnesti Internešnl (AI), preneo je AP. Direktor ruske Kancelarije AI Sergej Nikitin izjavio je da su zaposleni, kada su stigli jutros na posao zatekli… »