Mihajlović: O izgradnji kanala Dunav-Morava-Vardar još Vlada nije razgovarala

Beta 02.11.2016

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihailović danas je izjavila da u Vladi Srbije do sada nije bilo razgovora o izgradnji plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar.

"Vlada je prošle godine definisala prioritete kad je reč o infrastrukturnim projektima. Prioritet je da završimo ono što je započeto", kazala je Mihailović novinarima na Trgu Republike u Beogradu gde je potpisala peticiju za proglašenje 18. maj Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja.

On je dodala da će naredne nedelje biti puštena u saobraćaj deonica Ljig-Preljina na Koridoru 11.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče je u razgovoru sa predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom rekao da su osim Srbije, i Makedonija i Grčka izrazile zainteresovanost za izgradnju plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar.

Iz kabineta predsednika je saopšteno da je on rekao da je, iako je ranije često zbog tog projekta bio napadan od onih koji nisu na pravi način umeli da shvate sav njegov potencijal, nakon ozbiljnog razmatranja i analiziranja, sada jasno da će taj projekat omogućiti višestruku korist za sve tri države, kao i za kineske investitore koji će raditi na njegovoj realizaciji.

U Srbiji se poslednjih nekoliko godina govori o izgradnji plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar, čija je vrednost procenjena na oko 17 milijardi dolara.

Za realizaciju tog projekta zalagao se bivši ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Baćević, sada ambasador Srbije u Kini.

(Beta, 11.02.2016)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »