Društvo arhiva vesti 02.11.2016

Batajnički aerodrom dobio pojačanje - sletela tri "Iljušina"

Vesti online 02.11.2016
Tri vojno-transportna ruska aviona "Iljušin" sa 212 pripadnika Vojske Rusije doletela su na batajnički aerodrom zbog učešća u vojnim vežbama "Slovensko bratstvo 2016". Zajedno sa baćuškama došlo je i 56 pripadnika Oružanih snaga Republike… »

Zaboravite na kapute, ali ne i na naočare za sunce: U Srbiji danas vedro i toplije, do 20 stepeni!

Kurir 02.11.2016
U Srbiji će ujutro biti hladno, ponegde mraz i magla, a tokom dana pretežno sunčano, s temperaturom do 20 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Posle podne na severu, a uveče i u ostalim krajevima očekuje se naoblačenje s… »

Do Nove godine posao za 200 do 300 zdravstvenih radnika

Novi magazin 02.11.2016
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će do Nove godine preko konkursa biti zaposleno 200 do 300 zdravstvenih radnika, uglavnom lekara. "Vodiće se računa da to bude najkvalitetniji kadar, oni koji su dugo volontirali", rekao je Lončar… »

CINS: Nepoznate osobe prate i fotografišu novinarke

B92 02.11.2016
CINS je saopštio da su u poslednjih pet dana nepoznate osobe u više navrata pratile i fotografisale novinarke na ulazu u zgradu redakcije i javnim mestima. Navedeno je i da su ti slučajevi prijavljeni Ministarstvu unutrašnjih poslova i Prvom osnovnom… »

Aleksandar Pantić novi član Visokog saveta sudstva

RTS 02.11.2016
Sudija Apelacionog suda u Nišu Aleksandar Pantić izabran je za novog člana Visokog saveta sudstva, saznaje "Tanjug". Pantić je dobio 128 glasova kolega, dok je drugi kandidat Dragana Boljević, sudija Apelacionog suda u Beogradu i predsednica… »

Opozicija sam svakom ko sebe pomeša sa državom

Danas 02.11.2016
Nisam se odavno video sa Vučićem. U najširem smislu, opozicija sam svakom ko sebe pomeša sa državom, a vlast sa neograničenom moći. Ustavom utvrđen posao Zaštitnika građana je kontrola rada organa vlasti - ne opozicije, medija ili građana (čak… »

Kovač: Rano govoriti o propustima

Danas 02.11.2016
Nekadašnji direktor Vojnobezbednosne agencije Ministarstva odbrane Svetko Kovač izjavio je listu Politika da nema dovoljno argumenata da bi se u slučaju pronalska oružja u Jajincima zaključilo da je reč o pokušaju atentata na premijera. Bez obzira… »

U toku formiranje Saveta za prava deteta

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, povodom poziva Mreže organizacija za decu (MODS) Vladi Srbije da obrazuje novi Savet za prava deteta, saopštilo je danas da je Savet u novom sazivu trenutno u proceduri i da… »

Vraćanje vojnog roka koštalo bi nas 70 milijardi dinara

Blic 02.11.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević rekao je danas da bi za vraćanje vojnog roka samo prve godine trebalo obezbediti dodatnih 70 milijardi dinara u budžetu. - Istini za volju, svake sledeće godine bi trebalo manje i manje, ali mislim da je i ovih 70… »

Protest zaposlenih u Radio-televizije Kragujevac

RTV 02.11.2016
KRAGUJEVAC - Zaposleni Radio-televizije Kragujevac (RTK), koja je privatizovana pre godinu dana, protestovali su danas ispred zgrade te medijske kuće u centru grada, jer im vlasnik duguje pet plata i nepoštuje kupoprodajni ugovor. Novinari RTK su na… »