Društvo arhiva vesti 02.11.2016

"Iljušini" doneli silu

Večernje novosti 02.11.2016
Ruski i beloruski vojnici stigli u Srbiju, na vežbu "Slovensko bratstvo". U tri aviona stigla oklopna vozila, dronovi, terenski motocikli. SPECIJALCI oružanih snaga Ruske Federacije, njih 212, i 56 beloruskih oficira i vojnika sleteli su u sredu na… »

Zaboravite na kapute, ali ne i na naočare za sunce: U Srbiji danas vedro i toplije, do 20 stepeni!

Kurir 02.11.2016
U Srbiji će ujutro biti hladno, ponegde mraz i magla, a tokom dana pretežno sunčano, s temperaturom do 20 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Posle podne na severu, a uveče i u ostalim krajevima očekuje se naoblačenje s… »

Do Nove godine posao za 200 do 300 zdravstvenih radnika

Novi magazin 02.11.2016
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će do Nove godine preko konkursa biti zaposleno 200 do 300 zdravstvenih radnika, uglavnom lekara. "Vodiće se računa da to bude najkvalitetniji kadar, oni koji su dugo volontirali", rekao je Lončar… »

UNS zatražio da policija utvrdi ko prati novinarke CINS-a

Beta 02.11.2016
Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od policije i tužilaštva da ispitaju ko prati novinarke Centra za istraživačko novinarstvo (CINS) i da o rezultatima istrage obaveste javnost. U saopštenju se podseća da je CINS naveo da su… »

Visoki savet sudstva dobio novog člana, Boljevićeva ispala

Večernje novosti 02.11.2016
Sudije četiri Apelaciona suda - u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, njih 228, izabrale su u sredu svog predstavnika u Visokom savetu sudstva, saznaju "Novosti" SUDIJE četiri Apelaciona suda - u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, njih 228… »

Opozicija sam svakom ko sebe pomeša sa državom

Danas 02.11.2016
Nisam se odavno video sa Vučićem. U najširem smislu, opozicija sam svakom ko sebe pomeša sa državom, a vlast sa neograničenom moći. Ustavom utvrđen posao Zaštitnika građana je kontrola rada organa vlasti - ne opozicije, medija ili građana (čak… »

Kovač: Rano govoriti o propustima službi

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Nekadašnji direktor Vojnobezbednosne agencije Ministarstva odbrane Svetko Kovač izjavio je listu Politika da nema dovoljno argumenata da bi se u slučaju pronalska oružja u Jajincima zaključilo da je reč o pokušaju atentata na premijera… »

MODS poziva Vladu da formira Savet za prava deteta

Danas 02.11.2016
Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) pozvala je danas Vladu Srbije da uoči navršavanja 100 dana od njenog izbora, obrazuje novi Savet za prava deteta. "Formiranjem Saveta za prava deteta Vlada bi na delu potvrdila svoju posvećenost unapređenju… »

Đorđević: Uvođenje vojnog roka u prvoj godini bi koštalo 70 milijardi dinara

Večernje novosti 02.11.2016
Ministar Zoran Đorđević izjavio je da o uvođenju obaveznog vojnog roka odlučuje Skupština Srbije i napomenuo da bi za sprovođenje eventualno takve odluke u prvoj godini bilo potrebno 70 milijardi dinara. BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Zoran… »

Protest zaposlenih u Radio-televizije Kragujevac

RTV 02.11.2016
KRAGUJEVAC - Zaposleni Radio-televizije Kragujevac (RTK), koja je privatizovana pre godinu dana, protestovali su danas ispred zgrade te medijske kuće u centru grada, jer im vlasnik duguje pet plata i nepoštuje kupoprodajni ugovor. Novinari RTK su na… »