Ekonomija arhiva vesti 02.11.2016

Knežević: Subvencije još jedino za Resavicu

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Ministar privrede Goran Knežević izjavio danas da nijedno državno preduzeće koje je bilo u procesu restrukturiranja nije više pod zaštitom države i da se jedino još za Resavicu isplaćuju "neke subvencije". Knežević je na pitanja… »

Evro sutra 123,0709 dinara

Novi magazin 02.11.2016
Dinar će sutra zadržati približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 123,0709 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Evro je danas koštao 123,0746 dinara. Dinar će prema evru biti za 1,2 odsto slabiji nego na… »

Kinezi neće koncesiju, Srbija uzima kredit

Danas 02.11.2016
Država će za izvođenje ovog infrastrukturnog projekta uzeti zajam, najverovatnije od kineske Eksim banke. Na predstojećem samitu Kine i 16 država centralne i istočne Evrope koji će se održati u Rigi u Letoniji premijer Srbije Aleksandar Vučić… »

Povećanje primanja način da se oseti uspešnost reformi

Kamatica 02.11.2016
Šef misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf izjavio je jutros da je povećanje plata i penzija način da građani osete rezultat uspešnih reformi. Ruf je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da povećanje primanja odražava uspešnost reformi i da je važno… »

Firma iz Emirata prodala svinje i zasadila borovnice u Zobnatici

Beta 02.11.2016
Vlasnik poljoprivrednog preduzeća Zobnatica, kompanija "Jugo elit agro" (Yugo Elite Agro) koja pripada preduzeću iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, prodala je sve svinje i zatvorila farmu koja je u okviru zobnatičkog agro-turističkog kompleksa postojala… »

Štrajkači podeljeni oko odlaska u invalidsku penziju

Danas 02.11.2016
Radnici sa invaliditetom, koji od 11. oktobra štrajkuju glađu u Zastava INPRO, zainteresovani su, barem neki od njih, za odlazak u invalidsku penziju, kažu u Štrajkačkom odboru INPRO-a. Kako kažu, desetak radnika je juče bilo u Zavodu za… »

Kampanja za plaćanje poreza

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Poreska uprava (PU) Srbije pokrenula je edukativnu kampanju pod nazivom , kako bi ukazala građanima na značaj i dobrobit plaćanja poreza. Tu edukativnu kampanju je PU Srbije pokrenula u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu… »

Ministar privrede: Članarina u komori samo godinu

B92 02.11.2016
Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da će preduzeća biti u obavezi da plaćaju članarinu Privrednoj komori samo u prvoj godini primene zakona. To će trajati, rekao je dok se ne bude konstituisao i reorganizovao komorski sistem. Na pitanje… »

Sajam nameštaja u Beogradu od 8. do 13. novembra

Blic 02.11.2016
Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije biće održan od 8. do 13. novembra na Beogradskom sajmu, najavili su danas organizatori. Najavili su i će isti dan početi Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti… »

Sindikati penzionera: Mediji drastično smanjili broj prisutnih demonstranata

Nova ekonomija 02.11.2016
Udruženje Sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije izrazilo je danas negodovanje izveštajima medija o njihovom protestu u utorak u Beogradu, i navelo da je broj učesnika protesta bio "bar deset puta veći" od onoga što je navedeno u izveštajima… »