Ekonomija arhiva vesti 02.11.2016

Knežević: Plan je da se nezaposlenost spusti na 11 odsto

RTS 02.11.2016
Ministar privrede Goran Knežević rekao je da je rak rana Srbije u ovom trenutku visoka nezaposlenost i da je plan da se u narednom periodu smanji na 11 odsto. "Nezaposlenost smo spustili sa 26 na 15,2 odsto i ostvarili suficit budžetu od 300 miliona… »

"Nikola Tesla" najtrgovaniji, ali cena akcije pala

B92 02.11.2016
Beograd -- Drugi dan zaredom domaće tržište akcija beleži pad vrednosti uz solidnu investicionu aktivnost. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 58,6 miliona dinara (0,5 miliona evra). Indeks BELEX15 je zabeležio pad za 1,09 procenata na 665,39… »

Kinezi neće koncesiju, Srbija uzima kredit

Danas 02.11.2016
Država će za izvođenje ovog infrastrukturnog projekta uzeti zajam, najverovatnije od kineske Eksim banke. Na predstojećem samitu Kine i 16 država centralne i istočne Evrope koji će se održati u Rigi u Letoniji premijer Srbije Aleksandar Vučić… »

Ruf: Povećanje primanja način da građani osete uspešnost reformi

RTS 02.11.2016
Šef misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf kaže za RTS da je povećanje plata i penzija način da građani osete rezultat uspešnih reformi. Ističe da je mnogo izazova za srpsku ekonomiju, ali da je najveći rizik od usporavanja reformi. Džejms Ruf je… »

Firma iz Emirata zatvorila farmu i zasadila borovnice

Nova ekonomija 02.11.2016
Vlasnik poljoprivrednog preduzeća Zobnatica, kompanija "Jugo elit agro" (Yugo Elite Agro) koja pripada preduzeću iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, prodala je sve svinje i zatvorila farmu koja je u okviru zobnatičkog agro-turističkog kompleksa postojala… »

Štrajkači podeljeni oko odlaska u invalidsku penziju

Danas 02.11.2016
Radnici sa invaliditetom, koji od 11. oktobra štrajkuju glađu u Zastava INPRO, zainteresovani su, barem neki od njih, za odlazak u invalidsku penziju, kažu u Štrajkačkom odboru INPRO-a. Kako kažu, desetak radnika je juče bilo u Zavodu za… »

Poreska uprava pokrenula kampanju 'Porez plati da ti se dobrim vrati'

Nova ekonomija 02.11.2016
Poreska uprava (PU) Srbije pokrenula je edukativnu kampanju pod nazivom "Porez plati da ti se dobrim vrati", kako bi ukazala građanima na značaj i dobrobit plaćanja poreza. Tu edukativnu kampanju je PU Srbije pokrenula u saradnji sa Nemačkom… »

Članarina u privrednim komorama biće obavezna godinu dana

Nova ekonomija 02.11.2016
Preduzeća će biti obavezna da plaćaju članarinu privrednim komorama samo u prvoj godini primene zakona, dok se ne konstituiše komorski sistem, rekao je ministar privrede Srbije Goran Knežević. Posle isteka godinu dana preduzeća će odlučivati da… »

Sajam nameštaja u Beogradu od 8. do 13. novembra

Blic 02.11.2016
Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije biće održan od 8. do 13. novembra na Beogradskom sajmu, najavili su danas organizatori. Najavili su i će isti dan početi Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti… »

Penzioneri: Bar deset puta više ljudi na protestu

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Udruženje Sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije izrazilo je danas negodovanje izveštajima medija o njihovom protestu u utorak u Beogradu, i navelo da je broj učesnika protesta bio "bar deset puta veći" od onoga što je navedeno u… »