Izvor: B92/Politika arhiva vesti 02.11.2016

Bivši američki ambasador: Vulinova izjava sramotna

B92 02.11.2016
Bivši ambasador SAD u Srbiji Vilijam Montgomeri kaže da je iznenađen izjavama srpskog ministra Aleksandra Vulina. On je naveo da je iznenađen što je Vulin doveo u vezu aktuelnog američkog ambasadora Kajla Skota sa bezbednosnom pretnjom po premijera… »

Više javno tužilaštvo: Ne možemo da kažemo ništa o oružju

B92 02.11.2016
Beograd -- Više javno tužilaštvo u Beogradu nije moglo da saopšti informacije o slučaju pronalaženja oružja u blizini porodične kuće Aleksandra Vučića u Jajincima. "Ne možemo sada da vam kažemo ništa u vezi sa tim", rekli su agenciji Beta u… »

Nikolić: Svi bi kanal DMV; Zorana: Nije prioritet

B92 02.11.2016
Ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihailović izjavila je da u Vladi do sada nije bilo razgovora o izgradnji plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar. "Vlada je prošle godine definisala prioritete kad je reč o infrastrukturnim projektima… »

Blic: Vučić nije došao u kabinet, otkazao sve sastanke

B92 02.11.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić u sredu ujutru nije došao u svoj kabinet u Nemanjinoj ulici i otkazao je sve sastanke, saznao je Blic. Premijerova savetnica za medije Suzana Vasiljević je potvrdila za taj list da se Vučić nije pojavio na poslu, ali… »

Novi predmet u srpskim školama - preduzetništvo

B92 02.11.2016
Beograd -- Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da se radi na posebnom zakonu za osnovne škole kojim će biti uveden novi predmet preduzetničko vaspitanje. On je objasnio da to ne znači da će deca biti opterećena s više časova, već da… »

Gračanica: Više maskiranih lica pretuklo starca (85)

B92 02.11.2016
Osamdesetpetogodišnji starac pretučen je u svojoj kući u Gračanici, a pretuklo ga je više maskiranih lica, javio je Radio Gračanica. Kako je navodi Radio Gračanica, više počinilaca sa fantomkama na glavama napalo sinoć nešto posle 20 časova i… »

Albanska televizija potpisala Vučića kao premijera Kosova

B92 02.11.2016
Albanska televizija “Top njuz“ je, izveštavajući o oružju nađenom u Jajincima, potpisala premijera Srbije Aleksandra Vučića kao kosovskog premijera. ​Prištinska novinarka Una Hajdari podelila je informaciju o ovom propustu uz… »

Čović o slučaju Jajinci: Kad se ovako zatalasa...

B92 02.11.2016
Beograd -- Bivši potpredsednik Vlade Nebojša Čović izjavio je da posle atentata na Zorana Đinđića niko u Srbiji nema pravo da olako shvati situacije poput one u Jajincima. On je naveo da tu stvar treba rasvetliti do kraja. Čović je za Pink… »

Sastanak Kuburović-Bitići, Srbija za punu istinu o slučaju

B92 02.11.2016
Beograd -- Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je sa Fatosom Bitićijem, bratom ubijene braće Bitići. Na sastanku je istaknuta spremnost svih nadležnih organa da rade na otkrivanju pune istine u vezi sa slučajem ubistva braće Bitići, koje… »

Mihajlović: SAD su naš prijatelj i partner

B92 02.11.2016
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da Srbija želi da nastavi odliče odnose sa SAD, kao i da su SAD naš prijatelj i partner. Ona je dodala da ne želi po tom pitanju da komentariše polemiku ministra Ivice Dačića i lidera… »