Izvor: Beta/Politika arhiva vesti 02.11.2016

Dosta je bilo traži od premijera da smeni Vulina

Beta 02.11.2016
Pokret "Dosta je bilo" zatražio je danas od premijera Srbije Aleksandra Vučića da smeni ministra Aleksandra Vulina zbog pokušaja da u priču o pronalaženju oružja u Jajincima umeša i opozicione partije, kao i da "prestane da huška svoje marionete… »

Više javno tužilaštvo ne može ništa da kaže o slučaju Jajinci

Beta 02.11.2016
Više javno tužilaštvo u Beogradu danas nije moglo da saopšti informacije o slučaju pronalaženja oružja u blizini porodične kuće predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima. "Ne možemo sada da vam kažemo ništa u vezi sa tim", rekli… »

Mihajlović potpisala peticiju za proglašenje 18. maja Danom sećanja na žene žrtve nasilja

Beta 02.11.2016
Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas peticiju za proglašenje 18. maja Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja. Nakon potpisivanja peticije na beogradskom Trgu republike… »

Skupština Srbije završila rad, nastavak u utorak

Beta 02.11.2016
Poslanici Skupštine Srbije večeras su završili raspravu o predlogu odluka o učešću vojske u mirovnim operacijama UN i EU, a nastaviće rad u utorak, 8. novembra. Tokom dana, većina poslanika u Skupštini Srbije najavila je da će podržati… »

Odložena sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

Beta 02.11.2016
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić izjavio je da sutra neće biti održana sednica odbora, jer je potrebno više vremena za kompletan izveštaj o ugrožavanju bezbednosti premijera Aleksandra Vučića i… »

Dveri: Sprega banaka i sudija na štetu građana

Beta 02.11.2016
Pokret Dveri protestovao je danas što, po njima, niko od nadležnih ne reaguje na spregu banaka i sudova koji treba zakonito da postupaju u slučajevima kada gradjani tuže banke. Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je novinarima u parlamentu da su… »

Stojković: Puštanje Tačija poruka raseljenima da se ne vraćaju na Kosovo

Beta 02.11.2016
Predsednik Koalicije raseljenih lica sa Kosova i Metohije Miloš Stojković izjavio je da je puštanje na slobodu komandanta regionalne policije Kosova Nehata Tačija poruka raseljenima da nije bezbedno da se vrate na Kosovo i Metohiju. Viši sud u… »

Skupština Srbije danas o plavim šlemovima

Beta 02.11.2016
Poslanici Skupštine Srbije razmatraće danas plan učešća vojske i policije u operacijama UN i EU u 2016, po kome je predvidjeno angažovanje do 700 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i 18 iz redova Ministarstva unutrašnjih poslova… »

Asad za Politiku: SAD i njihovi saveznici krivi za propast primirja u Siriji

Beta 02.11.2016
Predsednik Sirije Bašar el Asad izjavio je u ekskluzivnom intervjuu za beogradski list "Politika" da su za propast poslednjeg primirja u Siriji krivi SAD i njihovi saveznici, koji, kako je istakao, primirja koriste kako bi pomogli teroristima. "Zapad… »