Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 02.11.2016

Montgomeri: Vulinova izjava o američkom diplomati je sramotna

Blic 02.11.2016
Bivši ambasador SAD u Srbiji Vilijem Montgomeri kaže da je iznenađen time što je srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin doveo u vezu aktuelnog američkog ambasadora Kajla Skata sa bezbednosnom pretnjom po… »

Više javno tužilaštvo: Ne možemo da kažemo ništa o slučaju Jajinci

Blic 02.11.2016
Više javno tužilaštvo u Beogradu danas nije moglo da saopšti informacije o slučaju pronalaženja oružja u blizini porodične kuće predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima. "Ne možemo sada da vam kažemo ništa u vezi sa tim", rekli… »

Mihajlović: Ubijanje žena mora da prestane

Blic 02.11.2016
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas peticiju za proglašenje 18. maja Danom sećanja na ubijene žrtve nasilja, i pozvala sve građane da se priključe. - To je jedan… »

Vučić nije došao na posao, otkazao sve sastanke, saradnici ne znaju zašto

Blic 02.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić jutros nije došao u svoj kabinet u Nemanjinoj ulici i otkazao je sve sastanke, saznaje nezvanično "Blic". Suzana Vasiljević, premijerova savetnica za medije, potvrdila je za "Blic" da se Vučić nije pojavio na poslu, ali… »

ŠŠarčević: Povećanje plata prosvetarima nije udvaranje

Blic 02.11.2016
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da najavljeno povećanje zarada prosveti nije udvaranje, nego namera da svako sledeće povećanje bude za malo više nego drugima i da se na nivou budžeta izjednači… »

Pretučen starac u Gračanici

Blic 02.11.2016
Osamdeset petogodišnji starac pretučen je sinoć oko 20 sati u svojoj kući u Gračanici, a pretuklo ga je više maskiranih lica, javio je Radio "Gračanica". Kako je navodi Radio "Gračanica", više počinilaca sa fantomkama preko lica napalo je i… »

Skupština Srbije: Rasprava o učešću vs u multinacionalnim operacijama, polemika o pomoći Siriji

Blic 02.11.2016
Skupština Srbije nastavila je danas rad raspravom o Predlogu odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u ovoj godini i usvajanju godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim… »

Gaf albanske televizije: Aleksandra Vučića u udarnom terminu nazvali premijerom Kosova

Blic 01.11.2016
Albanski televizijski kanal "Top njuz", izveštavajući o istrazi nakon pronalaska arsenala oružja u Jajincima, napravio je neshvatljiv gaf: srpskog premijera Aleksandra Vučića je na ekranu potpisao sa "premijer Kosova". Albania's top news channel… »

Ministarka pravde razgovarala sa Fatosom Bitićijem

Blic 02.11.2016
Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je danas sa Fatosom Bitićijem, bratom američkih državljana Ilira, Mehmeta i Agrona Bitićija koji su ubijeni 1999. godine u Srbiji. U saopštenju Ministarstva pravde navodi se da je sastanku prisustvovao i… »

Čović: Slučaj oružja u Jajincima treba rasvetliti do kraja

Blic 02.11.2016
Nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović izjavio je danas da posle atentata na premijera Zorana Đinđića 2003. godine niko u Srbiji nema pravo da olako shvati situacije poput one u Jajincima, koju treba rasvetilili do kraja. Čović je za… »