Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 02.11.2016

Skot: Nemam reči

Danas 02.11.2016
Ambasador Sjedinjenih Američkih država Kajl Skot izjavio je danas, povodom izjave ministra Aleksandra Vulina, u kojoj govori o njemu, "da nema reči kako bi na to odgovorio" i da bi, umesto izjava, trebalo da se dve strane usredsrede na činjenice u… »

Vučić naložio da se ne iznose informacije o istrazi

Danas 02.11.2016
Po nalogu predsednika Vlade Aleksandra Vučića, niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o događajima u… »

Mihajlović: Svaka druga žena trpi nasilje

Danas 02.11.2016
Predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović potpisala je danas peticiju Autonomnog ženskog centra da se 18. maj proglasi Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja. U proteklih 10 godina 336 žena, majki… »

Kuburović : Istina o ubistvu Bitićija

Danas 02.11.2016
Ministar pravde Nela Kuburović razgovarala je danas sa Fatosom Bitićijem, bratom ubijene braće Bitići i istakla spremnost svih nadležnih organa da rade na otkrivanju istine u vezi sa tim zločinom koji dogodio 1999. godine u Srbiji. Sastanku je… »

Bečić odložio sednicu Odbora za kontrolu službi bezbednosti

Danas 02.11.2016
Igor Bečić, predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti odložio je ranije zakazanu sednicu ovog skupštinskog tela koja je trebalo da se pozabavi pronalaskom oružja i municije u Jajincima, u blizini porodične kuće premijera… »

Joksimović očekuje nova poglavlja

Danas 02.11.2016
Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izrazila je danas, u razgovoru sa ambasadorom Austrije u Srbiji Johanesom Ajgnerom, očekivanje da će Srbija do kraja godine otvoriti nova poglavlja u pregovaračkom procesu… »

Protest zbog Vulina

Danas 02.11.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je danas protestovalo zbog izjave ministra za rad i socijalna pitanja Aleksandra Vulina koji je, u emisiji "Upitnik" Radiotelevizije Srbije, novinare Slobodana Georgieva i Dušana Mašića… »

Veselinović prijavio policiji Jovanovića

Danas 02.11.2016
Rekao mi je da ću videti šta će biti - ako ga još jednom pomenem. Bio je jako arogantan i nasilan, ističe Veselinović za Danas. Ja na posao idem biciklom, a Čedomir Jovanović ima državno naoružano obezbeđenje, tako da njegove pretnje shvatam… »

Stefanović i Nabhan o nastavku saradnje

Danas 02.11.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Palestine Mohamedom Nabhanom o nastavku saradnje kroz organizovanje obuka za policijske službenike dve zemlje. Stefanović i Nabhan istakli su da su odnosi… »

"Kad se bude povlačio, Vučić će reći sam"

Danas 02.11.2016
Petar Petrović (BCBP): Nema on šta da se povlači ili ne povlači, predsednik Republike postavlja i smenjuje sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost. Premijer Srbije Aleksandar Vučić se ne povlači sa funkcije koordinatora službi bezbednosti… »