Izvor: Dnevnik/Ekonomija arhiva vesti 02.11.2016

Knežević: Uskoro bolji život za građane Srbije

Dnevnik 02.11.2016
Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas da je Srbija na dobrom putu i da se očekuje veći privredni rast kada bude povećana potrošnja zahvaljujući planiranom. povećanju plata i penzija, tako da će građani uskoro osetiti bolji život… »

Ruf: Povećanje primanja način da se oseti uspešnost reformi

Dnevnik 02.11.2016
Šef misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf izjavio je jutros da je povećanje plata i penzija način da građani osete rezultat uspešnih reformi. Ruf je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da povećanje primanja odražava uspešnost reformi i da je važno… »

Prekinuti lanac dugovanja

Dnevnik 02.11.2016
U odnosu na 2014. godinu, kada je menjan Zakon o stečaju, broj pokrenutih stečajeva je udvostručen. Samo od početka ove godine je otvoreno više od 250 postupaka. To je rezultat namere države da privatizaciju privede kraju i sudovima olakša… »

Rusi i ostali da ukinu carinu na fiću, sir, šećer...

Dnevnik 02.11.2016
Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić poslao je pismo Evroazijskoj ekonomskoj komisiji, u kojem su sadržani srpski predlozi. za budući jedinstveni sporazum o slobodnoj trgovini s pet država te unije, koju… »

Dogodine i u Vojvodini Godina preduzetništva

Dnevnik 02.11.2016
Srpska ekonomija je ove godine znatno bolja nego prethodnih, a taj trend će biti dogodine još bolji, zaključak je s panel-diskusije „Ekonomsko okruženje i perspektive. za razvoj biznisa”, na kojoj su analitičari i ekonomski stručnjaci… »

Za 15 godina u Srbiju stiglo oko 27 milijardi evra

Dnevnik 02.11.2016
Od 2001. godine u Srbiju se slilo oko 27 milijardi evra stranih investicija, koje su jedan od najvažnijih pokretača privrede. Procenjuje se da će ove godine obim stranih. investicija biti nešto manji od dve milijarde evra, ali cilj Srbije je da one… »

Penzije su mogle biti veće šest odsto

Dnevnik 02.11.2016
Država od 2014. godine, ne računajući rudnike „Resavice”, ne subvencioniše javna preduzeća, ali je jasno da iz srpskog budžeta i dalje novac odlazi nekim velikim. državnim sistemima. Pre nekoliko dana je premijer Aleksandar Vučić ukazao na to… »