Izvor: Dnevnik/Politika arhiva vesti 02.11.2016

Premijer naredio: Dok traje istraga, nema informacija o oružju

Dnevnik 02.11.2016
Niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost. s informacijama o događajima u Jajincima i na Novom Beogradu. Predsednik Vlade… »

Premijer prvi put nije došao na posao, otkazao sve sastanke

Dnevnik 02.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić jutros nije došao u svoj kabinet u Nemanjinoj ulici i otkazao je sve sastanke, saznao je Blic. Premijerova savetnica za. medije Suzana Vasiljević je potvrdila za taj list da se Vučić nije pojavio na poslu, ali nije znala da… »

Pretučen starac u Gračanici na KiM

Dnevnik 02.11.2016
Osamdeset petogodišnji starac pretučen je u svojoj kući u Gračanici a pretuklo ga je više maskiranih lica, javio je Radio Gračanica. Kako je navodi Radio Gračanica, više počinilaca sa fantomkama na glavama napalo sinoć nešto posle 20 časova i… »

Poslaničke teme: Vojna neutralnost i misije

Dnevnik 02.11.2016
Poslanici su rasparavljali o Predlogu odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u ovoj godini i usvajanju godišnjeg plana. upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama. Opozicija zamera… »

„Alternativa” za bivše poslanike DS i DJB u Skupštini APV

Dnevnik 02.11.2016
Skupština Vojvodine dobila je osmu poslaničku grupu u ovom sazivu – „Alernativa za Vojvodinu – Mađarski pokret – DZVM”, koju su formirali poslanici Tamaš Korhec. i Aron Čonka izabrani s liste „Mađarski pokret za autonomiju“, dvoje… »

Davenport: Srbija ima svoju spoljnu politiku

Dnevnik 02.11.2016
Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izjavio je da Srbija ima svoju spoljnu politiku, kao i da za sada EU ima dobre kontakte i razgovore s Ministarstvom spoljnih poslova. Davenport je naglasio da postoji očekivanje od svake zemlje-kandidata da… »

LSV: Koga je Dačić pitao pa zna da Srbija uvek izabere Rusiju

Dnevnik 02.11.2016
Koga je Ivica Dačić pitao kad kao šef diplomatije Srbije kaže da Srbija uvek izabere Rusiju, pita Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja konstatuje da se takvom. izjavom Dačić utrkuje s predsednikom Nikolićem u "ulagivanju vlastima Rusije". U… »

Potencijali za saradnju u agrobiznisu

Dnevnik 02.11.2016
U svetlu ukupno dobrih odnosa Srbije u Belgije, u obostranom interesu je unapređenje ekonomske saradnje Autonomne Pokrajine Vojvodine i Belgije, zaključeno je. na sastanku predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i ambasadora Kraljevine Belgije u… »