Izvor: Dnevnik/Vojvodina arhiva vesti 02.11.2016

Mitrovdanske zadušnice u subotu, 5. novembra

Dnevnik 02.11.2016
Mitrovdanske zadušnice su u subotu, 5. novembra. Tim povodom očekuje se veća poseta Gradskom groblju. Za starija i invalidna lica biće organizovan prevoz. kombijem u okviru groblja, na glavnom ulazu biće obezbeđena dva kombija koja će da prevoze… »

Otkrivanje sportskih talenata

Dnevnik 02.11.2016
Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta održao je prezentaciju u Svečanoj sali Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj” i tako pokrenuo saradnju u projektu. psihodijagnostičkih testiranja učenika koji pohađaju sportska odeljenja Gimnazije. Cilj… »

Traži se niža cena karte do Veternika

Dnevnik 02.11.2016
Povodom dugogodišnjeg problema Veterničana zbog plaćanja više cene gradskog prevoza, Komisiji za predstavke i predloge obratio se Inicijativni odbor za prikupljanje. potpisa od građana Veternika. Oni u svom dopisu traže da se trasa autobuske linije… »

Sve više posla za dostavljače na biciklima

Dnevnik 02.11.2016
Novosadski klub „Eko-kurir“, osnovan pre gotovo tri godine, koji broji više od 30 stalnih članova, traži nove da bi uspešno obavljao kurirske dostave, kojih je sve više, i realizovao planove za nove ekološke i humanitarne projekte u gradu… »

Bicikle najviše iznajmljivali na Spensu, Novom naselju i Limanu

Dnevnik 02.11.2016
Novosadski „NS bajk“ sistem osmišljen je s ciljem da se bicikl promoviše kao prevozno sredstvo čijom se masovnijom upotrebom doprinosi smanjivanju zagađenja. životne sredine, ali i saobraćajnih gužvi. Razlozi za pokretanja inicijative za… »

Kupusu pala cena u odnosu na prošlu godinu

Dnevnik 02.11.2016
Na Kvantaškoj pijaci cene kupusa su povoljnije u odnosu na one na Futoškoj i Ribljoj pijaci. Građani koji uzimaju robu na veliko na Kvantašu. mogu naći kilogram kupusa po 15 do 25 dinara. Kako smo čuli od trgovaca, ponuda je raznovrsna, a cene su… »

Festival zlatnih ansambala Vojvodine

Dnevnik 02.11.2016
„Festival zlatnih ansambala Vojvodine”, osmi po redu, održava se u četvrtak u „Studiju M” i petak u Maloj dvorani Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina”. Na koncertima će se predstaviti više od 700 izvođača tradicionalnog i umetničkog… »

Rusanda menja upravljača

Dnevnik 02.11.2016
ZRENjANIN: Budući upravljač Parka prirode „Rusanda” u Melencima biće zrenjaninsko Javno preduzeće „Rezervati prirode”, koje će tu ulogu preuzeti od melenačke. Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda”. Ovo je najavljeno na javnoj… »

Naglasak na (d)efektologiji

Dnevnik 02.11.2016
SUBOTICA: Udruženje za efektološku podršku i edukaciju TEDEF otvorilo je svoja vrata na adresi Nikole Kujundžića 2 sa ciljem pružanja stručne individualne i. grupne podrške deci, mladim i odraslim osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama… »

Tatjanin cvet uspeha

Dnevnik 02.11.2016
INĐIJA: Direktorka Zemljoradničke zadruge „Žene NSL” iz Novog Slankamena Tatjana Roknić dobitnica je ovogodišnje nagrade Udruženja poslovnih žena Srbije. „Cvet uspeha za ženu zmaja 2016”. Tatjana Roknić ističe da joj je drago što je… »