Izvor: EurActiv arhiva vesti 02.11.2016

Inicijativa da 18. maj bude Dan sećanja na ubijene žene

EurActiv 02.11.2016
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i zaposleni u toj instituciji potpisali su 2. novembra inicijativu da se 18. maj proglasi Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja. Ukazujući na nasilje kao na jedan od ključnih društvenih… »

CINS: Nepoznate osobe pratile i fotografisale novinarke

EurActiv 02.11.2016
Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) saopštio je 2. novembra da su u proteklih pet dana nepoznate osobe u više navrata pratile i fotografisale novinarke na ulazu u zgradu redakcije i javnim mestima i da su ti slučajevi prijavljeni… »

Poverenica ponovo traži izvinjenje zbog diskriminacije po nacionalnoj osnovi

EurActiv 02.11.2016
Po drugi put je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković donela mišljenje u kome traži da se direktor Ekološkog pokreta Novog Sada Nikola Aleksić izvini privredniku Stanku Krstinu, jer ga je diskriminisao zato što je Hrvat. Poverenica… »

EU sledeće godine ukida kvote za šećer

EurActiv 02.11.2016
Evropska unija ima još godinu dana da se pripremi za ukidanje kvota za šećer u nadi da to neće taj sektor uzdrmati u većoj meri. Kvote za šećer su jedino preostalo ograničenje proizvodnje koje postoji u okviru Zajedničke poljoprivredne politike… »

Manje uglja - manji intenzitet ugljenika u svetu

EurActiv 02.11.2016
Količina ugljenika potrebna da pokreće svetsku ekonomiju pala je u 2015. na rekordni minimum zahvaljujući smanjenju potrošnje uglja u vodećim ekonomijama. Smanjenje intenziteta ugljenika predvodile su najjače ekonomije ali stručnjaci upozoravaju da… »