Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 02.11.2016

Ubistvo dvojice policajaca u De Mojnu

Glas Amerike 02.11.2016
Policija u De Mojnu, u američkoj saveznoj državi Ajova, saopštila je da su tokom noći ubijena dvojica njenih službenika, i to u odvojenim napadima iz zasede. Uprava policije u De Mojnu navodi da su policajci odgovorili na prijavu o hicima ispaljenim… »

Loše vreme ometa ofanzivu na Mosul

Glas Amerike 02.11.2016
Bitka za Mosul se intenzivira, loši vremenski uslovi otežavaju napredovanje koalicionih snaga ka džihadistima Islamske države, a agencije za humanitarnu pomoć upozoravaju da su civili u toj oblasti u ogromnoj opasnosti. „Spremamo se za najgore“… »

Žestoki napadi predsedničkih kandidata uoči izbora

Glas Amerike 02.11.2016
Predsednički kandidati Donald Tramp i Hilari Klinton nastavili su da se žestoko napadaju u poslednjim danima kampanje uoči izbora u utorak. Republikanski kandidat je na predizbornom skupu na Floridi, gde mora da pobedi da bi imao šansu bude izabran za… »

Nakon Jajinaca, oružje i na Novom Beogradu, dojava o bombi...

Glas Amerike 02.11.2016
BEOGRAD — Premijer Srbije Aleksandar Vučić naložio je da niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za njegovu bezbednost, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, ne izlazi u javnost sa informacijama o događajima u… »

Američki izbori i Balkan: Bez velikih promena?

Glas Amerike 02.11.2016
Američka politika prema Balkanu neće se značajnije mijenjati posle izbora u Sjedinjenim Državama, smatraju pojedini analitičari u Vašingtonu. Neki ističu da će demokratski predsjednički kandidat Hilari Klinton,ako bude izabrana za predsjednika… »

Sumnjivi etički kodeks evropskog vrha

Glas Amerike 02.11.2016
Bivši predsjednik Evropske komisije, Manuel Barozo nije prekršio pravila stupajući na novu dužnost u Upravni odbor banke "Goldman Saks", zaključio je etički panel formiran kako bi razmatrao ovaj slučaj. Time je za Evropsku komisiju afera oko Baroza… »

Ambasador SAD odbacuje sve Vulinove optužbe

Glas Amerike 02.11.2016
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skot odbacio je sve optužbe o umešanosti ambasade u slučaj Jajinci, koje je juče na programu Radiotelevizije Srbija izneo ministar za rad i zapošljavanje Aleksandar Vulin. Potpredsednica Vlade… »

Povećanje plata i penzija, nova izborna godina u Srbiji

Glas Amerike 02.11.2016
BEOGRAD — Srpska ekonomija se oporavlja, novca u budžetu ima dovoljno za umereno povećanje plata u javnom sektoru i penzija, ali zvanični Beograd mora da završi strukturne reforme što uključuje i rešavanje problema velikih javnih preduzeća među… »