Izvor: iKragujevac arhiva vesti 02.11.2016

Policija reagovala na utakmici zbog nasilništva

iKragujevac 02.11.2016
Kragujevčanin koji je, 30. oktobra 2016, izazvao prekid na prvenstvenoj fudbalskoj utakmici Zone "Morava" u Kragujevcu, između FK Sušica i FK Dragačevo iz Guče. Policija je regovala jer, u 86. minutu utakmice, sa tribina stadiona FK Sušica… »

Nasilje među decom: Projekat "Budi drug"

iKragujevac 02.11.2016
Vršnjačko nasilje u školama – kako ga primetiti i sprečiti, teme su kojima se Udruženje „Centar za moderno društvo“ iz Kragujevca, u saradnji sa osnovnim školama „Radoje Domanović“, „Jovan Popović“, „Dragiša Luković Španac“… »

Sudar automobila i traktora: Traktoristi se bore za život

iKragujevac 02.11.2016
U teškoj saobraćajnoj nezgodi, koja se posle 11 sati dogodila na putu Kragujevac–Mrčajevci kod Bumbarevog brda, jedna osoba je zadobila teške telesne povrede. Do nesreće je došlo kada je putničko vozilo udarilo u traktor sa priključnim… »

U Kragujevcu popisano oko 35 000 nezakonito izgrađenih objekata

iKragujevac 02.11.2016
Koordinaciona komisija za sprovođenje popisa nezakonito izgrađenih objekata koju je formirao grad Kragujevac do sada je popisala oko 35 000 objekata. Zakon o ozakonjenju koji se stupio na snagu u novembru prošle godine predvideo je rok od godinu dana… »

Poseban socijalni program za radnike "Zastave intpro"

iKragujevac 02.11.2016
Radnici sa invaliditetom koji štrajkuju glađu u prostorijama "Zastave inpro" zainteresovani su za odlazak u invalidsku penziju, ali kažu da bi problem bio rešen i boljim socijalnim programom. Po rečima predsednika Štrajkačkog odbora Stevana… »

Novi udar na džep: Hrana poskupljuje za čak 20 odsto!

iKragujevac 02.11.2016
Pred nama je novi udar na potrošački džep. Mlečni proizvodi, smrznuto i konzervisano povrće, topli napici i sokovi, kao i sredstva za negu lepote su samo neki od proizvoda koji će početkom novembra dobiti novu, višu cenu. Kada su u pitanju mlečni… »

Sledi kontrola: Obavezno prijavljivanje imovine

iKragujevac 02.11.2016
Poreska uprava Kragujevca poziva građane da prijave sve nepokretnosti u koje spada građevinsko, polјoprivredno i šumsko zemlјište, poslovne zgrade, kuće, stanovi, garaže i garažna mesta u skladu sa Zakonom o porezima na imovinu. Poreski obveznici… »

Težak udes između Gružanskog jezera i Bumbarevog brda

iKragujevac 02.11.2016
Kako iKragujevac saznaje dogodila teška saobraćajna nesreća između Gružanskog jezera i Bumbarevog brda. Prema nezvaničnim informacijama ima i teško povređenih. U tom delu grada saobraćaj je prekinut, tako da možete ići preko Djurisela, Toponice… »

Obavezne zimske gume: Sedam stvari koje morate da znate

iKragujevac 02.11.2016
Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja, od 1. novembra bi svi vozači u Srbiji trebalo da poseduju sve četiri zimske gume na vozilu. Evo šta je, prema rečima načelnika Saobraćajne policije Nebojšer Arsova, Agencije za bezbednost saobraćaja i Auto-moto… »

Bez struje nekoliko naselja

iKragujevac 02.11.2016
Najava isključenja električne energije za sutra. -Zbog zamene mernog uređaja u vremenu od 08.00 do 14.00 sati doći će do kratkih prekida u isporuci električne energije potrošačima u naselju Erdeč-staro selo, Stanovo kod Autosaobraćaja… »