Izvor: Kamatica arhiva vesti 02.11.2016

BELEX indeksi oslabili, dobitnik dana pirotski Tigar

Kamatica 02.11.2016
Ukupan promet u trgovanju na Beogradskoj berzi juče je iznosio 7,5 miliona dinara (61 hiljadu evra), a oba berzanska indeksa zabeležila su pad. Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, oslabio je 0,72 odsto okončavši trgovanje na 672,7 poena, a… »

Povećanje primanja način da se oseti uspešnost reformi

Kamatica 02.11.2016
Šef misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf izjavio je jutros da je povećanje plata i penzija način da građani osete rezultat uspešnih reformi. Ruf je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da povećanje primanja odražava uspešnost reformi i da je važno… »

HSBC: Kupujte zlato bez obzira na pobedu u SAD

Kamatica 02.11.2016
Siguran pobednik na predsedničkim izborima u SAD iduće nedelje, prema proceni multinacionalne finansijske kompanije HSBC Holdings, biće - investitori u zlato, javlja njujorška agencija "Blumberg". Iako u HSBC smatraju da bi pobeda Donalda Trampa bila… »

Iranski izvoz nafte na jednom od najviših nivoa ikada

Kamatica 02.11.2016
Iran je krajem oktobra povećao izvoz nafte na 2,44 miliona barela dnevno, pošto vraća tržišni udeo koji je izgubio tokom višegodišnjih međunarodnih sankcija, izjavio je danas iranski ministar za naftu Bidžan Namdar Zanganeh. "Izvoz nafte je… »

Treća BIZIT konferencija - „Transformacija poslovanja“

Kamatica 02.11.2016
Danas je u beogradskom Klubu poslanika počela treća konferencija BIZIT, posvećena primeni informaciono-komunikacionih tehnologija u poslovanju. #BIZIT2016 u fokus postavlja aktuelnu temu Transformacije poslovanja. Digitalna transformacija ne obuhvata… »

Pojedini procesi banke bili privremeno prekinuti

Kamatica 02.11.2016
Nakon anonimne dojave o postavljenoj bombi u zgradi "Belgrade Business" centra danas oko 10 sati u kojoj se nalazi i Unikredit banka, taj objekat je evakuisan, a pojedini procesi banke su bili privremeno prekinuti, saopštila je Unikredit banka. Bez… »

Vesti sa tržišta

Kamatica 02.11.2016
Australijski i novozelandski dolar su bili na dobitku usled povoljnih rezultata raznih istraživanja privrednih pokazatelja u Aziji, obzirom da se sa druge strane SAD suočava sa poteškoćama usled zabrinutosti zbog predsedničkih izbora, koji se… »

Počelo zasedanje Feda, male šanse za podizanje kamata

Kamatica 02.11.2016
Američka Uprava federalnih rezervi (Fed) počela je danas dvodnevno zasedanje o politici kamatnih stopa, u trenutku kada se u SAD privodi kraju kampanja za predsednika. Većina posmatrača i tržišnih učesnika je mišljenja da Fedov Komitet za… »