Izvor: Mondo/Politika arhiva vesti 02.11.2016

Vulin objasnio izjavu o slučaju Jajinci

Mondo 02.11.2016
Ministar Aleksandar Vulin izjavio je da nijednog trenutka nije doveo u vezu vladu ili ambasadu SAD sa ugrožavanjem života premijera Aleksandra Vučića. Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL On je, međutim dodao da pojedini službenici ambasade te zemlje svojim… »

Vučić naložio: Bez informacija dok traje istraga

Mondo 02.11.2016
Po nalogu Aleksandra Vučića, niko od nadležnih koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o događajima u Jajincima i na Novom Beogradu. Foto… »

Peticija: Ubijanje žena mora da prestane

Mondo 02.11.2016
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas peticiju za proglašenje 18. maja Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ona je… »

Vučić otkazao sve sastanke, nije došao na posao

Mondo 02.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić jutros nije došao u svoj kabinet u Nemanjinoj ulici i otkazao je sve sastanke, pišu mediji. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic Savetnica premijera za medije Suzana Vasiljević potvrdila je listu "Blic" da se Vučić nije pojavio… »

Gračanica: Starca pretukli napadači sa fantomkama

Mondo 02.11.2016
U Gračanici na Kosovu pretučen je Srbin Vojislav Popović (85). Njega je prebilo više napadača maskiranih kapama "fantomkama". Foto: youtube/printscreen Ilustracija Popović je pretučen u svojoj kući u Gračanici a pretuklo ga je više maskiranih… »

Skupština: Svađe i "pretnje" Maji Gojković

Mondo 02.11.2016
Sednica Skupštine Srbije večeras je kratko prekinuta pošto je predsednica parlamenta Maja Gojović to zatražila posle verbalnog sukoba s poslanicima pokreta Dosta je bilo (DJB). Foto: Beta/Milan Obradović Gojkovićeva, koja je predsedavala sednicom… »

VBA će punim kapacitetom štititi premijera

Mondo 02.11.2016
Očekujemo da će se utvrditi istina o "slučaju Jajinci", a Vojnobezbednosna agencija sarađuje s nadležnim tužilaštvom, kome dostavljamo sva raspoloživa saznanja, rekao je direktor VBA Petar Cvetković. Foto: printscreen/Tanjug "Naša agencija… »

Fatos Bitići: Ima dokaza, kriv je Guri

Mondo 02.11.2016
Fatos Bitići, brat ubijene braće Bitići, poručuje danas, nakon razgovora sa članovima srpske vlade u Beogradu, da neće odustati od nastojanja da se taj slučaj rasvetli, da se dođe do istine i da počinioci budu privedeni pravdi. „Boriću se dok… »

LDP: Nisu raketni bacači slučajno

Mondo 02.11.2016
Poslednji događaji koji okupiraju javni život jasno pokazuju da se kriza u Srbiji produbila, kaže Čedomir Jovanović. Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC On je ocenio da su pritisci sa kojima se zemlja suočava posledica ambicije antievropskih snaga u… »

Dačić danas u Rusiji

Mondo 02.11.2016
Delegacija Srbije, predvođena ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem boraviće danas i sutra u Suzdalju, u Rusiji. Foto: MONDO, Goran Sivački Ivica Dačić Tamo će biti održano 15. zasedanje Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za… »