Izvor: N1 Info arhiva vesti 02.11.2016

Aleksandru Sinđeliću pritvor do 30 dana

N1 Info 02.11.2016
Viši sud u Podgorici odredio je pritvor u trajanju do 30 dana državljaninu Srbije Aleksandru Sinđeliću, za kojeg se veruje da je deo grupe osumnjičene za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori. Sinđelić se od utorka uveče nalazi u zatvoru… »

Demokratski front traži poništavanje rezultata izbora

N1 Info 02.11.2016
Opozicioni Demokratski front podneo je danas Ustavnom sudu Crne Gore žalbu na odluku Državne izborne komisije o utvrđivanju konačnih rezultata parlamentarnih izbora, jer smatra da nisu održani u uslovima koji omogućavaju slobodno izražavanje volje… »

Pupovac o opomenama na srpskim grobovima: Neprimeren način

N1 Info 02.11.2016
Poslanik srpske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac ocenio je da ostavljanje službenih obaveštenja na grobovima u Kninu o neplaćenim računima za grobnu naknadu uz pretnju "deložacijom" pokojnika predstavlja odsustvo pijeteta i… »

Podignuta optužnica protiv Karadžićevog bliskog saradnika

N1 Info 02.11.2016
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Jovana Tintora, nekadašnjeg specijalnog savetnika bivšeg predsednika Republike Srpske i haškog osuđenika Radovana Karadžića. Tintor se tereti za krivična dela zločina protiv… »

Zaposleni u RTK pet meseci bez plata, TV bez telefona

N1 Info 02.11.2016
Zaposleni Radio-televizije Kragujevac (RTK), koja je privatizovana pre godinu dana, protestovali su danas ispred zgrade televizije zbog pet neisplaćenih zarada. Posle privatizacije na radiju emituju reprize, dok na TV uživo emituju centralnu… »

Janković podržala inicijativu za Dan sećanja na ubijene žene

N1 Info 02.11.2016
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i zaposleni u toj instituciji potpisali su inicijativu da se 18. maj proglasi Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja. Peticiju je potpisala i predsednica Koordinacionog tela za rodnu… »

Vučić naložio: Bez informacija o oružju dok traje istraga

N1 Info 02.11.2016
Po nalogu predsednika vlade Aleksandra Vučića, niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o događajima u… »

Jenjava epidemija salmonele u Leskovcu

N1 Info 02.11.2016
Put širenja salomonele u vrtićima leskovačke Predškolske ustanove "Vukica Mitrović", zaustavljen je, izjavila je direktorka Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Nikolić i upozorila da izvor zaraze još nije utvrđen. Nikolićeva je na konferenciji za… »

CINS: Nepoznate osobe prate i fotografišu naše novinarke

N1 Info 02.11.2016
Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) saopštio je danas da su u poslednjih pet dana nepoznate osobe, u više navrata, pratile i fotografisale novinarke na ulazu u zgradu redakcije i na javnim mestima. “CINS ove postupke smatra pokušajem… »

Policija iz garaže u Belvilu odvezla jedan automobil

N1 Info 02.11.2016
Zgrada u kojoj se nalaze prostorije kompanije Er Srbija u naselju Belvil u Novom Beogradu danas pre 10 časova je evakuisana posle dojave o postavljenoj bombi. Nakon detaljnog pretresa, oko 13 časova policija je iz podzemne garaže odvezla automobil… »