Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 02.11.2016

Mihajlović: U Srbiji izdato preko 1.600 energetskih pasoša

Nova ekonomija 02.11.2016
U Srbiji je do sada izdato više od 1.600 energetskih pasoša, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović na otvaranju Sajama i konferencije zelene gradnje (Green building expo). Na… »

Šarčević: Dualno obrazovanje neophodno za Srbiju

Nova ekonomija 02.11.2016
Dualno obrazovanje je neophodno zbog toga što kompanije u Srbiji imaju problem da nađu kvalitetne kadrove, rečeno je danas na skupu Stalne konferencije gradova i opština (SKGO). Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao… »

Lončar: Do Nove godine zaposlićemo 200 do 300 lekara

Nova ekonomija 02.11.2016
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će do Nove godine preko konkursa biti zaposleno 200 do 300 zdravstvenih radnika, uglavnom lekara. "Vodiće se računa da to bude najkvalitetniji kadar, oni koji su dugo volontirali", rekao je Lončar nakon… »

Janković: Opozicija sam svakome ko sebe pomeša sa državom

Nova ekonomija 02.11.2016
"Ustavom utvrđen posao Zaštitinika građana jeste kontrola rada organa vlasti - ne opozicije, medija ili građana (čak ni kada grubo krše zakona), već vlasti", rekao je Zaštitnik građana Saša Janković za Danas. On je napomenuo da svoj posao radi… »

Firma iz Emirata zatvorila farmu i zasadila borovnice

Nova ekonomija 02.11.2016
Vlasnik poljoprivrednog preduzeća Zobnatica, kompanija "Jugo elit agro" (Yugo Elite Agro) koja pripada preduzeću iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, prodala je sve svinje i zatvorila farmu koja je u okviru zobnatičkog agro-turističkog kompleksa postojala… »

Novinari RTK protestuju zbog pet neisplaćenih zarada

Nova ekonomija 02.11.2016
Zaposleni Radio-televizije Kragujevac (RTK), koja je privatizovana pre godinu dana, protestovali su danas ispred zgrade televizije zbog pet neisplaćenih zarada. Zaposleni suvlasnika optužili da ne poštuje kupoprodajni ugovor. Novinari RTK su na… »

Kanada: Optužili baku da je piratizovala video-igru

Nova ekonomija 02.11.2016
Kristinu Mekmilan, osamdesetšestogodišnju baku iz Ontarija, neprijatno je iznenadio jedan e-mail. U poruci od Canadian Intellectual Property Rights Enforcement, koju joj je prosledio Internet provajder, bilo je napomenuto da je piratizovala igru Metro… »

Poreska uprava pokrenula kampanju 'Porez plati da ti se dobrim vrati'

Nova ekonomija 02.11.2016
Poreska uprava (PU) Srbije pokrenula je edukativnu kampanju pod nazivom "Porez plati da ti se dobrim vrati", kako bi ukazala građanima na značaj i dobrobit plaćanja poreza. Tu edukativnu kampanju je PU Srbije pokrenula u saradnji sa Nemačkom… »

Članarina u privrednim komorama biće obavezna godinu dana

Nova ekonomija 02.11.2016
Preduzeća će biti obavezna da plaćaju članarinu privrednim komorama samo u prvoj godini primene zakona, dok se ne konstituiše komorski sistem, rekao je ministar privrede Srbije Goran Knežević. Posle isteka godinu dana preduzeća će odlučivati da… »

Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije održava se od 8. do 13. novembra

Nova ekonomija 02.11.2016
Centralni evropski događaj promocije novih modela i poslovnih susreta svih aktera industrije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana održaće se i ove jeseni na Beogradskom sajmu. Od 8. do 13. novembra na kompletno raspoloživom izlagačkom… »