Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 02.11.2016

Skot: Treba da se usredsredimo na činjenice u odnosima Srbije i SAD

Novi magazin 02.11.2016
Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot izjavio je danas da su odnosi Srbije i SAD u usponu i da je i cilj Vašingtona da Srbija uđe u Evropsku uniju (EU). "Naši odnosi su dobri, u usponu i korektni. Naš cilj je, kao i cilj vlade Srbije, brži rast i… »

Više javno tužilaštvo: Ne možemo da kažemo ništa o slučaju Jajinci

Novi magazin 02.11.2016
Više javno tužilaštvo u Beogradu danas nije moglo da saopšti informacije o slučaju pronalaženja oružja u blizini porodične kuće predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima. "Ne možemo sada da vam kažemo ništa u vezi sa tim", rekli… »

Janković: Da 18. maj bude Dan sećanja na ubijene žene žrtve nasilja

Novi magazin 02.11.2016
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i zaposleni u toj instituciji potpisali su danas inicijativu da se 18. maj proglasi Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja. Nakon potpisivanja peticije, Janković je novinarima rekla da je… »

Novi predmet u srpskim školama - preduzetništvo

Novi magazin 02.11.2016
Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da se radi na posebnom zakonu za osnovne škole kojim će biti uveden novi predmet preduzetničko vaspitanja. On je objasnio da to ne znači da će deca biti opterećena sa više časova, već da će od… »

Gračanica: Više maskiranih lica pretuklo starca (85)

Novi magazin 02.11.2016
Osamdesetpetogodišnji starac pretučen je u svojoj kući u Gračanici, a pretuklo ga je više maskiranih lica, javio je Radio Gračanica. Kako je navodi Radio Gračanica, više počinilaca sa fantomkama na glavama napalo sinoć nešto posle 20 časova i… »

Za učešće u mirovnim misijama oko 700 pripadnika VS

Novi magazin 02.11.2016
Ministarstvo odbrane predvidelo je učešće oko 700 pripadnika Vojske Srbije u mirovnim operacijama Ujedinjenih nacija i Evropske unije, što predstavlja zadržavanje dosadašnjeg nivoa angažovanja oružanih snaga, izjavio je danas ministar odbrane… »

Verbalni sukob predsednice parlamenta i poslanika DJB

Novi magazin 02.11.2016
Sednica Skupštine Srbije večeras je kratko prekinuta pošto je predsednica parlamenta Maja Gojović to zatražila posle verbalnog sukoba s poslanicima pokreta Dosta je bilo (DJB). Gojkovićeva, koja je predsedavala sednicom, optužila je predsednika DJB… »

NUNS: Opasne izjave ministra Vulina

Novi magazin 02.11.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije protestuje zbog izjave ministra za rad i socijalna pitanja Aleksandra Vulina koji je, u emisiji „Upitnik“, emitovanoj na Javnom servisu, novinare Slobodana Georgieva i Dušana Mašića praktično… »

Vulin: Zatražena pomoć SAD u rasveljavanju pozadine pokušaja ubistva Vučića

Novi magazin 02.11.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Srbija zatražila pomoć SAD u rasvetljavanju pozadine pokušaja ubistva premijera Srbije Aleksandra Vučića ili njegovog brata. Vulin je novinarima kazao da su Srbija i SAD dve prijateljske zemlje… »

Stojković: Puštanje Tačija poruka raseljenima da se ne vraćaju na Kosovo

Novi magazin 02.11.2016
Predsednik Koalicije raseljenih lica sa Kosova i Metohije Miloš Stojković izjavio je da je puštanje na slobodu komandanta regionalne policije Kosova Nehata Tačija poruka raseljenima da nije bezbedno da se vrate na Kosovo i Metohiju. Viši sud u… »