Izvor: Politika arhiva vesti 02.11.2016

Đoković – Dimitrov u osmini finala

Politika 02.11.2016
Naš teniser bez mnogo napora savladao Žila Milera sa 6:3, 6:4. – Viktor Troicki izgubio od Keija Nišikorija 6:2, 7:5, u drugom kolu masters turnira u Parizu. Posle svega četiri takmičarska meča u prethodnih 50 dana, Novak Đoković se vratio na… »

Vulin: Pojedini službenici ambasade SAD šalju pogrešne signale

Politika 02.11.2016
Ministar Aleksandar Vulin izjavio je danas da nijednog trenutka nije doveo u vezu vladu ili ambasadu SAD sa ugrožavanjem života premijera Aleksandra Vučića, ali da pojedini službenici ambasade te zemlje svojim ponašanjem šalju pogrešne signale o… »

Učesnici vežbe „Slovensko bratstvo” stigli u Srbiju

Politika 02.11.2016
Pripadnici oružanih snaga Ruske Federacije i Belorusije, učesnici multinacionalne vežbe „Slovensko bratstvo 2016”, sleteli su danas na aerodrom Batajnica gde ih je dočekao komandant Specijalne brigde VS brigadni general Zoran Veličković, oficir… »

Vučić: Bez informacija o oružju dok traje istraga

Politika 02.11.2016
Premijer je ovaj nalog dao svim nadležnim za njegovu bezbednost. – Lažna dojava o bombi u naselju Belvil, u kojem se nalazi i stan predsednika vlade. Premijer Aleksandar Vučić naložio je nadležnim državnim organima zaduženim za njegovu… »

Završen uviđaj u Belvilu,„odvučen” beli „pežo"

Politika 02.11.2016
Policija je završila uviđaj u novobeogradskom naselju Belvil, posle dojave o „sumnjivom paketu” ispod automobila parkiranog u podzemnoj garaži. MUP: Lažna dojava Kontradiverzione ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon detaljnog pregleda… »

Suđenje Perišiću zatvoreno za javnost

Politika 02.11.2016
Početak suđenja nekadašnjem načelniku Generalštaba penzionisanom generalu Momčilu Perišiću, optuženom za špijunažu, danas je pred Višim sudom počelo bez javnosti, a svoju odluku predsednica sudskog veća Nataša Albijanić obrazložila je… »

Mihajlović: Ubijanje žena mora da prestane

Politika 02.11.2016
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas peticiju za proglašenje 18. maja Danom sećanja na ubijene žrtve nasilja, i pozvala sve građane da se priključe. „To je… »

U RTB Boru se izlio tečni rastop, sanirane posledice

Politika 02.11.2016
Mala količina rastopa izlila se sinoć iz topioničkog konvertora RTB Bor, ali su posleidce brzo sanirane, saopšteno je danas iz tog preduzeća. Kako se navodi, manja količina rastopa pala je na platformu i oštetila kablove za napajanje, merenje i… »

Pretučen starac u Gračanici na KiM

Politika 02.11.2016
GRAČANICA– Osamdeset petogodišnji starac pretučen je u svojoj kući u Gračanici a pretuklo ga je više maskiranih lica, javio je Radio Gračanica. Kako je navodi Radio Gračanica, više počinilaca sa fantomkama na glavama napalo sinoć nešto posle… »

Đorđević: Vojska i policija u 20 mirovnih operacija

Politika 02.11.2016
Za angažovanje 700 pripadnika VS treba obezbediti više od milijardu i po dinara, od čega je Ministarstvo odbrane već odredilo više od milijarde, dok će ostatak novca stići iz UN-a. Ministarstvo odbrane predvidelo je učešće oko 700 pripadnika… »