Izvor: Politika/Hronika arhiva vesti 02.11.2016

Završen uviđaj u Belvilu,„odvučen” beli „pežo"

Politika 02.11.2016
Policija je završila uviđaj u novobeogradskom naselju Belvil, posle dojave o „sumnjivom paketu” ispod automobila parkiranog u podzemnoj garaži. MUP: Lažna dojava Kontradiverzione ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon detaljnog pregleda… »

Suđenje Perišiću zatvoreno za javnost

Politika 02.11.2016
Početak suđenja nekadašnjem načelniku Generalštaba penzionisanom generalu Momčilu Perišiću, optuženom za špijunažu, danas je pred Višim sudom počelo bez javnosti, a svoju odluku predsednica sudskog veća Nataša Albijanić obrazložila je… »

U RTB Boru se izlio tečni rastop, sanirane posledice

Politika 02.11.2016
Mala količina rastopa izlila se sinoć iz topioničkog konvertora RTB Bor, ali su posleidce brzo sanirane, saopšteno je danas iz tog preduzeća. Kako se navodi, manja količina rastopa pala je na platformu i oštetila kablove za napajanje, merenje i… »

Svedok: Niko nam nije tražio snimke nadzorne kamere

Politika 02.11.2016
Dvojica novih svedoka govorili o događaju na Obilićevom vencu u kojem je pre sedam godina ubijen francuski državljanin. Ponovljeno suđenje navijaču FK Partizan Đorđu Preliću za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona nastavljeno je davanjem… »

Saslušano 37 osoba u istrazi o pronađenom oružju

Politika 02.11.2016
U maloj oblasti kod kuće premijera Aleksandra Vučića u danu pronalaska oružja i dva dana pre toga našlo se 97 bezbednosno interesantih lica, kaže za RTS ministar policije Nebojša Stefanović. Nebojša Stefanović je rekao da se u prečniku od… »

Pucnjava na Senjaku, ranjen muškarac

Politika 02.11.2016
Nepoznati napadači pucali su na automobil na parkingu ispred kluba „Kabare rouz” na Senjaku u Beogradu. Hitna pomoć odvezla je ranjenog muškarca, prenosi RTS. Uskoro opširnije...… »

Nema štrajka u pravosuđu

Politika 02.11.2016
U zajedničkom saopštenju ministarstva i predstavnika dva sindikata navodi se da je „nađeno kompromisno rešenje” Do večernjih časova, juče se nije znalo da li će pravosudni službenici u zatvorima, tužilaštvima i sudovima širom Srbije… »

Za šest meseci 127 prijava protiv korumpiranih policajaca

Politika 02.11.2016
Policija mora da bude sistem u kome nema mesta za one koji su bliski kriminalnim grupama, rekao je ministar policije. – Bolja kontrola ili „lov na sitne ribe”. Sektor unutrašnje kontrole (SUK) MUP-a u je samo u prvoj polovini ove godine podneo 127… »