Izvor: Press arhiva vesti 02.11.2016

Erdogan o globalizaciji: Turska i Afrika se neće povinovati

Press 02.11.2016
"Na savremenu globalizaciju gledam kao na novi oblik kolonizacije, modernog ropstva", istakao je turski predsednik i dodao kako su i Turska i Afrika odbile biti kolonije ili "građani drugog reda" Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kaže kako je… »

Ekonomija Kalinjingrada u kolapsu: Gradonačelnik prodaje gradsku skupštinu

Press 02.11.2016
Kako bi poboljšao situaciju, jedan kalinjingradski gradonačelnik odlučio se na neobičan potez. U ruskoj enklavi Kalinjingrad, smeštenoj između baltičkih država i Poljske, nekada je beležio brži privredni rast od većeg dela Ruske Federacije -… »

Ako koristite Chrome - ovo otkriće vam se neće svideti

Press 02.11.2016
Ako čitate ovaj tekst velika je šansa da vaš internet identitet nije siguran onoliko koliko mislite da jeste. foto: b92.net Sva sila istorije pretraživanja, kolačića, tvitova i e-maila prikuplja se anonimno i može poslužiti kao vaš digitalni… »

Drugi krug filharmonijskog ciklusa „Za početnike“

Press 02.11.2016
Beogradska filharmonija nastavlja da svira „Za početnike“ i to dva puta, u četvrtak i petak, 3. i 4. novembra (Kolarac, 20h). Foto:B92.net Uz legendu pijanizma, Stivena Kovačevića, koji će izvesti Mocartov klavirski koncert br. 24, japanski… »

Zemljotres u Italiji "slomio" rimski Koloseum

Press 02.11.2016
Dva meseca nakon razornog zemljotresa u kojem je živote izgubilo 300 ljudi, Italiju je pogodio još jedan zemljotres, za koji kažu da je najgori u poslednjih 30 godina, zbog kojeg su se pojavile pukotine na svetski poznatim znamenitostima u Rimu. foto… »

Zavirite u kabinu BMW-a Serije 1 Sedan

Press 02.11.2016
Na Internetu se pojavila prva fotografija unutrašnjosti nove najmanje BMW limuzine. foto: b92.net BMW će na predstojećem sajmu automobila u kineskom gradu Guangžu izložiti model Serije 1 sa 4 vrata, koji će se, kako sada stvari stoje, prodavati samo… »

Dvoje Kanađana "preživelo" noć u Drakulinom zamku

Press 02.11.2016
Brat i sestra iz Kanade bili su prvi gosti koji su proveli noć u Drakulinom zamku u Rumuniji posle skoro 70 godina, što im je upriličeno u Noći veštica kao pobednicima takmičenja koje je organizovao jedan američki sajt. foto: b92.net U takmičenju… »

Titova čuvena rečenica: Prestanite slati ljude da me ubiju, jer...

Press 02.11.2016
Ova rečenica će se pamtiti... Foto:B92.net Tito se nakon Drugog svjetskog rata nije htio odreći samostalnosti svoje zemlje. Kako je odbio ujedinjenje sa Sovjetskim blokom, Staljin je odlučio svoje nezadovoljstvo riješiti drugim metodama. Rusi su… »

Izjava Ratka Mladića: Ne možete vi Srbima ništa da...

Press 02.11.2016
Njegove reči i dalje se čuju... Prema nezvaničnim informacijama, beogradski mediji prenose, da je na nedavnom suđenju u Hagu general Ratko Mladić izjavio: "Ja sam samo branio ono što se moglo odbraniti, a vi radite kako vam je volja. Postoji veća… »

Bil klintonovo pitanje: Šta će Srbima ovaj...

Press 02.11.2016
Da li je ovo istina? Prema nezvaničnim informacijama, u nedavnom intervjuu za strani portal, Bil Klinton je navodno izjavio, kada su ga pitali za vezu Balkana i Trampa: "Ne razumem što se toliko potencira na tome. Politika SAD je jasna i besprekorno… »