Izvor: Press arhiva vesti 02.11.2016

Putinov odgovor: Doći će novo vreme kada ruski i srpski...

Press 02.11.2016
Putin je navodno rekao da... Kako se nezvanično saznaje, a ruski mediji prenose, sadašnji predsednik Rusije, je u navnodnom intervjuu izjavio: "Siguran sam da stižu bolja vremena, i da će svet biti bolje mesto za život, ako ne za nas, onda za našu… »

Da li pol bebe može da se isplanira?

Press 02.11.2016
Neke od tehnika kojima se roditelji služe uključuju određeni stil ishrane, tempiranje začeća prema kineskom kalendaru, ali i određene seks-poze. Foto:B92.net Iako će većina reći kako im je najvažnije da se dete rodi živo i zdravo, ljudski je… »

Drevni spisi pomogli, gde je nauka omanula: Otkrivena zastrašujuća tajna Himalaja

Press 02.11.2016
Do danas se verovalo da razoran zemljotres ne može da ima epicentar u samom vencu Himalaja, a biografija jednog budisičkog monaha promenila je mišljenje naučnika. Ispod Himalaja spava čitav niz raseda od kojih neki, duž ovog dve i po hiljade… »

Ankete pokazale: Amerikanci žele saradnju sa Rusijom, a ne rušenje Asada

Press 02.11.2016
U tradicionalnoj "Anketi ključnih pitanja" ispitan je stav američke javnosti prema Islamskoj državi, Siriji i drugim važnim spoljnopolitičkim pitanjima. U jednom trenutku američke predsedničke kampanje, Donald Tramp je rekao kako bi voleo da se… »

Da li zante koliko košta najskuplja vodka na svetu?

Press 02.11.2016
"Billionaire" vodka,je brend firme "Leon Verres Luxury" Grupe, koja je poznata širom sveta po proizvodnji prestižnih ultra luksuznzih proizvoda.Oni su pre par meseci lansirali svoj najnoviji luksuzni proizvod vodku "Le Billionaire"... Ujedno… »

Izbeglička demokratija: Evo kako se živi u samoupravnoj kurdskoj enklavi u Grčkoj

Press 02.11.2016
"Za Tursku čak i naša deca su teroristi", kaže jedan od stanovnika decnijama starog kampa južno od Atine, u kojem izbeglice vode glavnu reč. Već na prvi pogled može se videti da Lavrio nije običan izbeglički kamp. Iako se ispred viore zastave… »

Ruska oružja kakvim ih niste zamišljali: Dovoljno je naduvati ih

Press 02.11.2016
Ova oružja su napravljena od tkanine a ne gume i mogu da izdrže bušenje, a u procesu proizvodnje se koriste i šivaće mašine. Jedna kompanija se setila da iskoristi istu tehnologiju koja se koristi za pravljenje plastičnih zamkova za decu i da… »

Kako je njegoš pričao: Njegove poslednje reči su nas upozorile...

Press 02.11.2016
Da li su ovo njegove poslednje? Kako se nezvanično priča, ovo su njegovi poslednji zapisi u sklopu velikog dela Gorski Vijenac. U slavu Njegoša i njegovog velikog dela danas vas podsećamo na bisere koje je iznedrio ovaj veliki um… »

Plesna kuga: Ovaj grad se umalo ubio plesom, ali bukvalno

Press 02.11.2016
Na vrhuncu plesne manije, oko 15 ljudi dnevno je umiralo od moždanih i srčanih udara ili iscrpljenosti. Bio je uobičajen letnji dan u Strazburu 1518. godine kada je Frau Trofea počela da đuska na ulici. Oraspoloženi njenom pojavom, prolaznici su… »

"Ovo je pravi grob Isusa" : Neobično japansko predanje o životu Hrista

Press 02.11.2016
Neobična verzija Hristovog života, prema kojoj je on sahranjen u Japanu, bila je nepoznata sve do 20. veka kada je otriven misteriozni rukopis. Većina hrišćana veruje da je Isus Hrist rođen na Bliskom istoku, gde je i razapet. Ipak, postoji mala… »