Izvor: Press/Svet arhiva vesti 02.11.2016

Dw:"Oktobarsko iznenađenje" – Tramp se pakuje za Belu kuću

Press 02.11.2016
Vest da je FBI otkrio još 650.000 elektronskih pisama Hilari Klinton unela je haos u kampanju pred same izbore. Foto:B92.net "To se zove oktobarsko iznenađenje – dramatičan obrt neposredno pre izbora“, pišu nemački mediji o američkoj kampanji, a… »

Asad: Srbija prošla kroz sve što prolazi Sirija

Press 02.11.2016
Sirijski predsednik Bašar Asad rekao je u ekskluzivnom intervjuu "Politici" da u njegovoj zemlji dobro znaju da je Srbija prošla kroz sve što prolazi Sirija. Foto:B92.net On je kao primere naveo medijsku satanizaciju, podsticanje verskih sukoba… »

Moskva: Putin naredio, nema napada na Alep do 4. novembra

Press 02.11.2016
Rusko Ministarsvo odbrane saopštilo je da će produžiti moratorijum na vazdušne udare na sirijski grad Alepo do 4. novembra. Foto:B92.net Navedeno je da je to učinjeno po naređenju ruskog predsednika Vladimira Putina. Kako je navedeno, humanitarni… »

Kanada dočekuje 300.000 ljudi sa poslom

Press 02.11.2016
Kanada je objavila kako će iduće godine dopustiti da čak 300.000 ekonomskih migranata uđe u njihovu zemlju. foto: b92.net Kako su naveli, to je nastavak održavanja iste putanje koju vodi prema povećanju ekonomskog rasta. "Verujem da je istinita… »

Između brige i interesa: Luvr ponudio da čuva ugrožene umetnine iz Sirije i Iraka

Press 02.11.2016
Francuski predsednik želi da se ugroženo kulturno-istorijsko blago Bliskog istoka čuva u prostorijama pri pariskom muzeju. Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da bi Luvr mogao da ugosti ugrožena umetnička blaga iz Sirije, Iraka i drugih… »

SAD: Svi pali, da li je signal za uzbunu?

Press 02.11.2016
Prodaja kola u SAD je u oktobru pala, što je novi signal gubljenja zamajca auto industrije, jer proizvođači automobila ne uspevaju da održe visok nivo tražnje. Foto:B92.net Najveća američka automobilska kompanija DŽeneral motors (GM) prijavila je… »

Turci šalju tenkove na granicu sa Irakom

Press 02.11.2016
Turske oružane snage počele su da raspoređuju tenkove i druga oklopna vozila u mestu Silopi, u jugoistočnoj provinciji Sirnak. Foto:B92.net Ta provincija se nalazi u blizini granice sa Irakom. I agencija Anadolija prenosi da turska vojska razmešta… »

Zavirite u prvu teretanu za žene u Kabulu

Press 02.11.2016
Iako je na polju ženskog sporta Avganistan postogao pomak, broj žena sportista je gotovo nula. U Kabulu je otvorena prva teretana za žene koja treba da promoviše zdrav život i sport mežu ženama u ovoj duboko patruijahalnoj zemlji. Vlasnica Tamina… »

Erdogan o globalizaciji: Turska i Afrika se neće povinovati

Press 02.11.2016
"Na savremenu globalizaciju gledam kao na novi oblik kolonizacije, modernog ropstva", istakao je turski predsednik i dodao kako su i Turska i Afrika odbile biti kolonije ili "građani drugog reda" Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kaže kako je… »

Ekonomija Kalinjingrada u kolapsu: Gradonačelnik prodaje gradsku skupštinu

Press 02.11.2016
Kako bi poboljšao situaciju, jedan kalinjingradski gradonačelnik odlučio se na neobičan potez. U ruskoj enklavi Kalinjingrad, smeštenoj između baltičkih država i Poljske, nekada je beležio brži privredni rast od većeg dela Ruske Federacije -… »