Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 02.11.2016

Identifikovan osumnjičeni za prekid utakmice

Ritam grada Kg 02.11.2016
Identifikovan je Kragujevčanin koji je, 30. oktobra 2016. godine, izazvao prekid na prvenstvenoj fudbalskoj utakmici Zone “Morava” u Kragujevcu, između FK Sušica i FK Dragačevo iz Guče. Osumnjičeni se tereti da je, u 86. minutu utakmice, sa… »

Zaposleni u Radio televiziji Kragujevac protestovali zbog neisplaćenih zarada (FOTO)

Ritam grada Kg 02.11.2016
Zaposleni u Radio televiziji Kragujevac, najvećoj medijskoj kući u Šumadiji, protestovali su danas zahtevajući od nadležnih da preispitaju privatizaciju preduzeća u kome zarade nisu isplaćene već pet meseci, dok se gomilaju i dugovi prema… »

Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa

Ritam grada Kg 02.11.2016
U ambulantama Doma zdravlja u toku je vakcinacija protiv sezonskog gripa. Isporučeno je oko 6.150 doza vakcina, a podeljene su Domu zdravlja, za kućno lečenje, školskom dispanzeru i studentskoj poliklinici. Interesovanje za vakcinaciju je… »

Težak udes u Bumbarevom brdu: Povređeni traktorista se bori za život

Ritam grada Kg 02.11.2016
Vozač traktora zadobio je teške telesne povrede u saobraćajnoj nesreći, koja se danas oko 11 sati dogodila na magistralnom putu Kragujevac – Čačak, u mestu Bumbarevo brdo. On je sa teškim povredama glave, opasnim po život, prebačen u Urgentni… »

Budi drug – spreči vršnjačko nasilje

Ritam grada Kg 02.11.2016
Vršnjačko nasilje u školama – kako ga primetiti i sprečiti, teme su kojima se Udruženje „Centar za moderno društvo“ iz Kragujevca, u saradnji sa osnovnim školama „Radoje Domanović“, „Jovan Popović“, „Dragiša Luković Španac“… »

U Kragujevcu popisano oko 35.000 nezakonito izgrađenih objekata

Ritam grada Kg 02.11.2016
Koordinaciona komisija za sprovođenje popisa nezakonito izgrađenih objekata koju je formirao grad Kragujevac do sada je popisala oko 35.000 objekata. Zakon o ozakonjenju koji se stupio na snagu u novembru prošle godine predvideo je rok od godinu dana… »

Uskoro u Kragujevcu: Tribina “Mogu li muškarci biti žrtve nasilja”

Ritam grada Kg 02.11.2016
“Udruženje očeva” održaće u Kragujevcu, u prostorijama MZ Bubanj (pored “Trnave”), u subotu 5. novembra od 19 sati, tribinu na temu „Mogu li muškarci biti žrtve nasilja“. Na tribini će o svim oblicima porodičnog nasilja govoriti… »

Završena izrgadnja Reciklažnog centra

Ritam grada Kg 02.11.2016
Završeni su radovi na Reciklažnom centru za odlaganje i preradu kabastog i električnog otpada po evropskim standardima čiju je izgradnju i opremanje Ministarstvo poljoprivrede i zaštitite životne sredine finansiralo sa 45 miliona dinara. Nakon… »

Izložba Bogoljuba Jovanovića u Galeriji RIMA

Ritam grada Kg 02.11.2016
Sutra u 19 sati, Galerija RIMA otvara izložbu posvećenu Bogoljubu Jovanoviću – umetniku čije stvaralaštvo spada u najzagonetnije pojave srpske umetnosti druge polovine XX veka. Postavku većinom čine Jovanovićevi radovi na papiru, koji pripadaju… »

Promocija trotomne publikacije „Obrenovići u muzejskim i ostalim zbirkama Srbije i Evrope“

Ritam grada Kg 02.11.2016
Promocija trotomne stručne publikacije „Obrenovići u muzejskim i ostalim zbirkama Srbije i Evrope“ biće održana sutra, od 19 časova, u Narodnom muzeju Kragujevac. Pored domaćina Nenanada Đorđevića, direktora kragujevačkog Muzeja, prisutnima… »